Linda ‘you’re fired’ de Mol: ‘We moeten solidair zijn met elkaar’

Linda de Mol zette in april, tijdens het dieptepunt van de coronacrisis, talloze medewerkers van haar blad LINDA. op straat, maar toch blijft ze overal solidariteit propageren.

Linda de Mol © Op1

Om haar eigen miljoenenvermogen te beschermen, kieperde Linda in de lente vanuit haar kasteel in Crailo flink wat freelancers en tijdelijke medewerkers van haar blad op straat. Van het een op het andere moment zaten zij zonder inkomsten thuis. Ondertussen maakte de tv-koningin zich druk of ze nog wel op vakantie naar Portugal zou kunnen.

Hypocriet

De mediarel daarover zorgde voor een kleine deuk in het imago van Linda de Mol, die tijdens de coronacrisis onthulde dat ze 750 euro heeft betaald voor twintig stukjes sushi. De ergernis aan de tv-koningin nam pas écht een vlucht toen ze mensen begon te vragen om een beetje solidair te zijn met elkaar.

Vlak nadat ze met een bezem door haar personeelsbestand heen ging, riep Linda dat ze het fijn vindt dat mensen tijdens de crisis zo hulpbereid zijn. “Dat vind ik echt wel het positieve eraan. Je merkt dat mensen liever voor elkaar zijn.”

Solidair

Linda de Mol riep gisteren in de talkshow Op1 wéér op tot solidariteit met elkaar. “Ik ben er echt heel bang voor dat het volgend jaar nog veel erger gaat worden met al die mensen die misschien hun baan kwijt gaan raken en bedrijven die omvallen. We zullen echt een beetje solidair met elkaar moeten zijn.”

Gelukkig zegt Linda een duit in het zakje te doen met haar LINDA.foundation, waarmee ze arme gezinnen helpt. “Ik doe zelf ook een enorme duit in de zak door te zorgen dat er geen kosten zijn. In totaal sinds we begonnen hebben we al bijna 25.000 gezinnen geholpen.”

Tijdens de feestdagen gaat Linda een hoop kerstpakketten uitdelen aan arme gezinnen in het land. Wie weet komt ze tijdens haar uitdeelsessie nog een oud-collega tegen.

Het gesprek met Linda de Mol in Op1 kunt u terugzien op de NPO-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen