Dochter Linda de Mol bezorgt Wijnaldum zeer forse imagoschade

Kritische vragen van Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, bezorgen de bekende voetballer Georginio Wijnaldum zeer forse imagoschade. “Hij is een notoire domoor!”, klinkt het.

Wijnaldum en Noa Vahle © SBS

Prima werk van Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol: ze heeft voetballer Georginio Wijnaldum gisteren op het veld terecht geconfronteerd met de enorme hypocrisie die hij tentoonspreidt. De uitspraken die ze hem ontlokte zijn zó dom dat hij forse imagoschade oploopt. Zo heeft Hélène Hendriks hem gisterenavond compleet afgeschreven in VI.

Echt een dombo

Hélène vindt Wijnaldum, die VI boycotte vanwege ‘racisme’ en nu voetbalt in het discutabele Saudi-Arabië, echt een dombo. “Zijn rentree voor de camera is niet zo’n groot succes. Ik heb geen idee hoe hij het daar doet in Saudi-Arabië, maar in elk geval was zijn rentree voor de camera niet al te best.”

Die jongen is ongeloofwaardig, vindt ze. “Hij neemt mensen toch wel de maat waarvan hij vindt – en terecht hoor – dat ze racistisch zijn of discrimineren. Daar is hij altijd heel duidelijk over, maar dan gaat hij wel voetballen in Saudi-Arabië. Dan wordt hij gevraagd naar de misstanden qua mensenrechten en: ‘Nee, nee, ik heb het nooit gezien.’”

Noa kritisch

Noa Vahle vraagt Wijnaldum op het veld: “Een voorbeeld van dat jij best maatschappelijk betrokken bent is dat jij twee jaar niet tegen dit programma hebt gepraat, daar heb je alle recht toe als je dat zo voelde, maar dat voelt dan best wel scheef dat je dan toch wel naar Saudi-Arabië gaat waar de mensenrechten worden geschonden. Dat zijn wel de feiten.”

Wijnaldum daarop: “Ja, nu is het zo dat als je iets over racisme zegt, dan moet je ook dit doen en dat doen. Als je het over mensenrechten hebt: in Nederland heb je ook toeslagenaffaire. Ik heb niemand daar in een programma horen zeggen tegen jongens uit Nederland dat ze niet in de Nederlandse competitie mogen spelen, dus als je zo gaat kijken…”

‘Zó dom!’

De schending van mensenrechten in Saudi-Arabië kun je volgens Wijnaldum wegstrepen tegen de toeslagenaffaire in ons land. “Dan denk ik: daar had je iets langer over na kunnen denken, want dat slaat natuurlijk helemaal nergens op”, aldus Hélène.

René van der Gijp: “Zo dom.”

Hélène: “Ja, inderdaad. Het structureel en stelselmatig schenden van mensenrechten vergelijkt hij dus met dit. Dan denk ik: er zal toch iemand wel met hem gesproken hebben? Je wist dat deze vraag zou komen. Dit vind ik erg, maar ook dat hij zegt dat hij er niets van merkt in Saudi-Arabië.”

Opgehangen

Die gozer is niet helemaal lekker, aldus Johan Derksen. “Daar worden homo’s opgehangen!”

Wijnaldum zegt echter: “Voor mij zijn de leefomstandigheden tot nu toe heel goed. Ik heb vrij weinig of eigenlijk niet gezien van wat er gebeurt. Elke land heeft zijn goede en slechte dingen.”

Hélène: “Dit is heel pijnlijk. Alle mensen die zeggen dat het daar fantastisch is, die hebben rijke omstandigheden en wonen in een compound. Die worden daar helemaal niet mee geconfronteerd. Ik vind het heel zwak.”

Notoire domoor

Johan vindt het intelligentieniveau van Wijnaldum echt heel zorgelijk. “Hij komt als een notoire domoor over nu. Hij zit zo verschrikkelijk uit z’n nek te lullen. Ik denk dat de media hem nooit meer iets moeten vragen uit een soort van zelfbescherming.”

De beelden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wijnaldum streept de schending van mensenrechten in Saudi-Arabië weg tegen de toeslagenaffaire: van de pot gerukt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen