Geen smoesjes: Chantal Janzen reageert voorbeeldig op megaflop

Chantal Janzen reageert koninklijk op haar afschuwelijke kijkcijfers. De presentatrice laat andere tv-sterren zien hoe je ook zónder smoesjes kunt reageren op horrorscores. “Hoort bij werk.”

Chantal Janzen © RTL

We kennen hem inmiddels allemaal: de tv-flop-bingo. ‘DWDD was ook geen hit in het begin’, ‘op Videoland scoort het wél goed’, ‘de kijker moet het nog vinden’, ‘de dalende kijkcijfers zijn ook een algehele trend, hè?’ en ‘in de doelgroep gaat het top’: zonder enige moeite weten televisiebobo’s en -sterren de bingokaart te vullen.

Groot risico

Hoe doet Chantal Janzen het nu haar kijkcijfers je nog erger laten huilen dan de gemiddelde ui? Nou, voorbeeldig. De presentatrice reageert, net als RTL, heel kalm en incasserend op de horrorscores van De Piano.

De presentatrice zegt in De Telegraaf: “Het is jammer dat het programma niet het succes is waar de makers en wij op hadden gehoopt. Natuurlijk wist ik vooraf dat RTL met De Piano een risico zou nemen. Dat vond ik alleen maar dapper.”

Geen smoesjes

Huh? Geen enkel smoesje? RTL doet niet meer aan de tv-flop-bingo? Kennelijk niet. Chantal vervolgt: “Tegelijkertijd, ik ben in dienst van deze zender. Dan moet je ook dienstbaar zijn, en samen risico’s nemen. Ook als je vooraf niet zeker weet of iets een hit gaat worden. Dat hoort nu eenmaal bij mijn werk.”

Maar hoe slecht zijn die kijkcijfers van Chantal eigenlijk? Héél slecht, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp in de podcast Tina’s TV Update. “Het was een heftige dag hoor, jeminee, De Piano van Chantal Janzen is nu helemaal weggezakt en had nog maar 345 duizend kijkers en had daarmee gewoon minder kijkers dan heel veel andere zenders.”

Dramaproductie

Niet meer te redden, aldus Tina. “Die Piano is natuurlijk echt wel een dramaproductie geworden en is het minst scorende programma op prime time voor RTL 4 sinds die datingserie Samen Uit Samen Thuis. Dat heeft ook maar twee weken gelopen en is uit het schema gehaald. Nou, zo dramatisch zijn die kijkcijfers dus voor Chantal. Heel pijnlijk.”

Volgens Tina riskeert Chantal imagoschade nu ze tv-flops aan elkaar blijft rijgen. Zelf ziet Chantal dat dus als risico’s nemen: “Daar moet je niet over piepen. Ik ben trots op wat we hebben neergezet.”

Chapeau!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten al haar flops om: vindt u Chantal Janzen een sympathieke presentatrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen