Boulevard opent met Linda de Mol: ‘Geef Ik Hou Van Holland spuitje!’

Linda de Mol wordt behoorlijk hard aangevallen door RTL Boulevard. Volgens de showrubriek moet haar tv-kindje Ik Hou Van Holland ‘een spuitje krijgen’. “Dit seizoen is echt zó tragisch.”

Rob Goossens en Ik Hou Van Holland © RTL

Het was ooit een gigantisch succes: de Linda de Mol-show Ik Hou Van Holland. Zo’n groot succes zelfs dat het het einde betekende voor de beroemde zaterdagavondshows van Paul de Leeuw. Maar nu gaat IHVH zélf ten onder. Althans, daar lijkt het op, want de kijkcijfers zijn echt vreselijk slecht. Volgens Tina Nijkamp is de kans dan ook groot dat het stopt.

Prullenbak

Linda was gisterenavond het openingsonderwerp van RTL Boulevard en volgens de showrubriek moet het nu echt klaar zijn met IHVH. “Daarvan zou ik zeggen: niet al te veel doodanalyseren, want Ik Hou Van Holland is gewoon uit de prullenbak gehaald”, aldus televisiekenner Rob Goossens aan de desk.

Het is een afdankertje, aldus Rob. “Dat was bij RTL al afgedankt, vervangen door Oh Wat Een Jaar en het is uiteindelijk teruggehaald uit de prullenbak, omdat SBS een echt Linda de Mol-programma wilde gaan uitzenden en Oh Wat Een Jaar bij RTL bleef. Zij dachten: wat moeten we dan? Ja, die hebben toen dit programma weer teruggehaald.”

Over the hill

Die beslissing van SBS was van meet af aan al een zwaktebod, aldus Rob. “Eigenlijk wisten we op dat moment al: het is over the hill en het is sindsdien niet beter geworden. Maar dit seizoen is wel zó tragisch eigenlijk, dat ik bijna zou zeggen: spuitje geven en een eervolle begrafenis.”

Presentatrice Bridget Maasland: “Een nieuw seizoen zit er dus niet in, hoor ik?”

Rob: “Misschien dat Linda per se een nieuw seizoen wil maken. Ze kan vast wel een potje breken bij haar broer.”

Belediging

Wat moet er nu met Ik Hou Van Holland gebeuren? “Er is natuurlijk ook een seizoen door Rob Kemps gedaan. Het zou eigenlijk de allergrootste belediging ooit zijn als je nu zegt dat Linda stopt met Ik Hou Van Holland en dat Rob Kemps de nieuwe presentator wordt.”

Bridget: “Het was toch ook niet een megasucces toen Rob het deed?”

Rob: “Nee, precies, die heeft het gewoon heel oké gedaan, maar niet meer de cijfers van weleer.”

Het andere programma van Linda, Miljoenenjacht, is nog wel een succes. In het najaar hoopt ze te scoren met het vervolg op Gooische Vrouwen, al grijpt ze ook daarmee weer terug op het verleden…

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen