Kans groot dat Ik Hou Van Holland stopt: ‘Oei, Carlo sloopt Linda’

De kans is groot dat Ik Hou Van Holland ophoudt te bestaan als reguliere show, stelt voormalig SBS 6-baas Tina Nijkamp. “Carlo Boszhard scoort goed en dat is nadelig voor Linda de Mol.”

Linda de Mol en Carlo Boszhard © SBS, RTL

Linda de Mol wil ondanks het schandaal rondom haar dubieuze geliefde Jeroen Rietbergen nog steeds heel graag op televisie zijn, maar de vernieuwing is er echt compleet uit. We zien haar alleen maar in programma’s die ze al ellenlang aan elkaar praat, waaronder Ik Hou Van Holland. Ooit was dat een grote kijkcijferhit, maar dat is nu wel voorbij.

Grote verliezer

Ik Hou Van Holland was ooit dé titel die het grote amusement van Paul de Leeuw van de buis kreeg, maar nu dreigt de Linda-show zélf bij het grofvuil te belanden. Met de extra pittige concurrentie van de Carlo Boszhard-show Make Up Your Mind tegenover zich, ziet Linda haar kijkcijfers alleen maar verder wegduiken.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp heeft de scores van gisterenavond geanalyseerd en noemt Ik Hou Van Holland ‘de grote verliezer’ van het achtuurslot. “Er keken 647 duizend mensen naar, goed voor slechts 14,6 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep”, schrijft ze op haar analysekanaal.

‘Van de buis!’

Tina vreest voor Linda dat Ik Hou Van Holland zijn langste tijd wel heeft gehad. “Ik vermoed dat het zomaar zou kunnen dat we dat programma voorlopig alleen nog terugzien in special-vorm, bijvoorbeeld een Koningsdag- en oud-en-nieuw-special.”

Ze vervolgt: “Of het in het najaar opnieuw een seizoen krijgt? Mwoah, ook omdat Linda dan al te zien is in Gooische Vrouwen. En dat gecombineerd met deze cijfers? Nee, denk het niet.”

Carlo wint

Hoe scoorde de concurrentie van Linda? Victor Mids had met zijn NPO 1-show Mindf*ck de meeste kijkers, namelijk 1,3 miljoen, maar de seizoenpremière van de RTL 4-show Make Up Your Mind scoorde beter in de doelgroep. Waar Victor 21 procent marktaandeel noteerde, kwam Carlo uit op maar liefst 31 procent.

Make Up Your Mind, waarin Jeroen Pauw een van de kandidaten bleek, scoorde 1 miljoen kijkers. “Het scoort vergelijkbaar met de start van het vorige seizoen (1,061 miljoen kijkers lineair) en het is een betere start dan start van de eerste reguliere serie in 2022. Daar keken 870 duizend mensen naar. Een grote taart dus voor Carlo en het team.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen