Samantha Steenwijk gepest op de radio: ‘Welke hits heb jij dan?!’

Je had vroeger de Zangeres Zonder Naam, nu hebben we de Zangeres Zonder Hits: Samantha Steenwijk. En daar wordt ze flink mee geplaagd. “Wat is jouw hit eigenlijk? Ik zit te zoeken, maar…”

Samantha Steenwijk en Wilfred Genee © RTL

Het moet voor Samantha Steenwijk best confronterend zijn. Als je vraagt waar de mensen haar mee associëren, dan zul je al snel ‘boos op Yvonne’ en ‘dieetpil’ horen, maar een liedje van haar? Tja, we kennen er eigenlijk geen één. Zingt die vrouw dan alleen maar covers van André Hazes of zien we iets over het hoofd?

Hits van Samantha?

Samantha wordt ermee geplaagd als ze te gast is in Wilfred Genee’s radioshow The Friday Move. Hij wijst haar op haar vele tv-optredens, terwijl ze eigenlijk zangeres is. “Daar ben je bekend door geworden, hè? Dat mensen wel de volgorde weten. Soms ga je dat vergeten natuurlijk”, plaagt hij.

Dan heel gemeen: “Wat is je allergrootste hit eigenlijk? Ik zat te zoeken, maar…”

Oei, dat is natuurlijk best een pijnlijke vraag. Samantha: “Dat is toch vreselijk, Wilfred?”

Wilfred: “Ik zat echt te zoeken namelijk.”

Volksmuziek

Het heeft volgens Samantha te maken met seksisme. “Het is voor vrouwen in de volksmuziek bijna niet te doen, dat is echt zo. Ik ben niet zo’n voorvechter – dat wil ik ook helemaal niet gaan doen – maar je had vroeger Corry Konings… Die heb je nog steeds gelukkig… Je had Bonnie St. Claire, Willeke Alberti, de Zangeres Zonder Naam.”

Ze vervolgt: “Maar nu… Ik hoor het ook van zoveel zangeressen om me heen dat er gewoon geen doorkomen aan is.”

Werk verleggen

Dan toch maar weer in elk tv-panel gaan zitten? Nee, dat is voorbij, aldus Samantha. “Het was natuurlijk coronatijd. Ik heb heel veel televisie gedaan in die tijd. Het is ook zo gek dat mensen zeggen van: ‘Ah, je was niet van die tv te slaan, bijna tot vervelens aan toe.’ Dat mag ook.”

Ze vervolgt: “Maar goed, als artiest zijnde hadden we natuurlijk niks te doen, dus dan moet je je werk een beetje verleggen. Dat was prima en dat vind ik ook heel leuk om te doen.”

Krenten uit pap

De grote vraag is: heeft Samantha besloten dat ze minder op televisie wil óf hebben de tv-bazen gewoon geluisterd naar de massale kritiek op haar vele tv-verschijningen?

Dat eerste, zegt ze zelf. “Ik hou ook van televisie maken, maar nu mag ik gewoon weer zingen. Nu doe ik alleen de dingen, de krenten uit de pap.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u een liedje van Samantha Steenwijk kunnen noemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen