Linda de Mol kan wel janken: Ik Hou Van Holland opeens een flop

Door het schandaal rond haar vent is Linda de Mol ietwat verbitterd geraakt. Maar kun je dan nog wel vrolijk amusement als Ik Hou Van Holland presenteren? De kijker is er klaar mee…

Jeroen van Koningsbrugge, Linda de Mol en Richard Groenendijk © Roy Beusker

Na het schandaal rond Jeroen Rietbergen en zijn wangedrag bij The Voice of Holland zag zijn geliefde Linda de Mol het een tijdje niet meer zitten om het übervrolijke Ik Hou Van Holland te presenteren. Rob Kemps nam een tijdje de honneurs waar, maar nu is Linda zelf weer terug. Eén probleem? De kijker haakt af. Massaal.

Klaar met Linda?

Waar er vorige week slechts 665 duizend mensen keken (uitgesteld kwamen er nog 119 duizend bij), kwam Ik Hou Van Holland gisterenavond uit op een erbarmelijk slechte 537 duizend kijkers. Dat zullen er inclusief alle uitgestelde kijkers misschien zo’n 600 duizend worden. En dan te bedenken dat er in 2012 nog gemiddeld 2,6 miljoen mensen keken…

Oftewel: de kijker lijkt een beetje klaar met Linda. Die voelt dat het niet oprecht is dat een verbitterde vrouw opeens heel vrolijk zit te doen in een televisiestudio. Ze scoort nu zelfs nog slechter dan haar vervanger Rob Kemps; hij wist vorig jaar gemiddeld 785 duizend kijkers te bekoren met het programma.

Historische dag

Tina Nijkamp spreekt op haar kijkcijferkanaal van een ‘historische dag’. Ik Hou Van Holland zorgde ooit voor de tv-aftocht van Paul de Leeuw, maar gisteren scoorde hij met zijn fel bekritiseerde Hotel Hollandia een stuk beter, namelijk 1 miljoen kijkers. “Voor het eerst in 14 (!) jaar scoort hij hoger dan directe concurrent Linda de Mol.”

Ze vervolgt: “Paul was gewend aan alleenheerschappij op zaterdag om 20.30 uur met zijn Mooi! Weer De Leeuw tot het tweede jaar van Ik Hou Van Holland. Linda begon daar in 2008 mee en won vanaf 2009 elke week. Al die jaren moest Paul op zaterdag Linda voor laten gaan.”

Paul wint

Paul stopte in 2013 dus zelfs met zijn zaterdagavondshows door gebrek aan kijkers. “Tot nu dus. Paul wint eindelijk weer eens van Linda. Nu beiden om 21.30 uur in plaats van 20.30 uur en Linda scoort fors lager: 537 duizend maar voor Ik Hou Van Holland.”

Kan Linda niet schermen met wat mooie kijkcijfers in een of andere commerciële doelgroep? Nee, ook niet, zegt Tina. “Ook in 25 tot 54 jaar winst voor Paul: 20,1 vs 12,4 procent marktaandeel.”

Chantal ook beter

Ook pijnlijk? Linda’s vroegere show Oh Wat Een Jaar, nu met Chantal Janzen, scoorde op RTL 4 ook beter: daar keken 843 duizend mensen naar, goed voor 25 procent marktaandeel in de doelgroep.

Tina’s conclusie? “Een matige seizoensstart voor Linda de Mol.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen