De Verraders al na drie jaar geen hit meer: drama voor Tijl Beckand

Een regelrecht drama voor Tijl Beckand: na drie jaar is zijn tv-kindje De Verraders al geen hit meer. Sterker nog: het programma wordt bijna ingehaald door SBS-proleet Peter Gillis. “OMG!”

Tijl Beckand © William Rutten

Na het initiële succes van De Verraders is iemand op het hoofdkantoor van RTL wel heel gretig op de bestelknop gaan drukken. Nog geen drie jaar na de start zijn er al zeven (!) seizoenen gemaakt, waarvan drie exclusief voor Videoland. Als je dat allemaal moet gaan bijhouden, dan moet je op z’n minst parttime gaan werken. Niet te doen allemaal.

‘OMG, schrikken!’

Heeft die overdaad effect op de kijkcijfers? Ja, we zitten bijna op het niveau dat er geen hond meer naar kijkt. En daarom slaat kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp alarm. Zij schrijft vandaag op haar analysekanaal: “Oef. Dit is wel een OMG-schrikmoment voor RTL 4 en Tijl Beckand.”

OMG! O MY GOD! Wat is er gebeurd? “Nooit eerder scoorde De Verraders zo laag. Maar 572 duizend kijkers gisterenavond. Ongelofelijk. Aan 29 landen is dit in Nederlands bedachte format inmiddels verkocht, maar hier lijkt de hype compleet over. Het is zelfs het slechtst scorende 20.30 uur RTL 4-programma van de week.”

Gillis scoort beter

Het gênantste? SBS-proleet Peter Gillis scoort bijna beter. “Tuurlijk, het zonnetje en in de doelgroep 25 tot 54 jaar nog wel een ok 17,9 procent marktaandeel, maar niemand, echt niemand in de hele wereld gelooft dat nota bene Peter Gillis bijna meer kijkers heeft op hetzelfde moment: 535 duizend en 14,5 procent.”

“En qua budget kost De Verraders zeker het driedubbele per aflevering. Ook dat nog. Zeker lijkt dat dit het laatste Verraders-seizoen is met gewone Nederlanders.”

Vooruit kijken

Een volger van Tina zegt: “De theorie hier thuis is dat het niet werkt dat je op Videoland al vooruit kan kijken, dat lineair dan niks toevoegt. Misschien loopt het daar beter?”

Wat denkt Tina ervan? Zij zegt: “Ja, De Verraders vooruit op Videoland heeft ook een heleboel kijkers gekost. Het staat daar overigens ook pas op plek 5. All in all zal er nog geen geld bij moeten, maar de hype van De Verraders hier lijkt in tegenstelling tot veel andere landen voorlopig totaal voorbij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat De Verraders ten onder aan overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen