Linda de Mol baalt van slechte start IHVH: ‘Heel stomme zondag!’

Linda de Mol en haar grijsgedraaide plaat zijn weer terug: Ik Hou Van Holland. Zit de kijker er nog op te wachten of valt die er inmiddels bij in slaap? Dat laatste. “Stomme zondag!”

Ik Hou Van Holland © Roy Beusker

Als er één iemand is die zich niet vernieuwt in Hilversum dan is het Linda de Mol wel. Altijd weer Ik Hou Van Holland, altijd weer Miljoenenjacht. Het is allemaal meer van hetzelfde en de kijker wordt het beu. Het nieuwe seizoen van de panelshow met BN’ers is gisteren heel erg matigjes van start gegaan op de zaterdagavond van SBS 6.

Vreselijke ochtend

Tina Nijkamp, de voormalig programmadirecteur van die zender, schrikt zich een hoedje. “Oh jee. Voor Linda de Mol een hele stomme zondag-kijkcijferochtend”, schrijft ze op haar analysekanaal. “Niet eerder scoorde ze zo laag met de eerste aflevering van een nieuw seizoen Ik Hou Van Holland. Slechts 667 duizend kijkers.”

Daar hoort een marktaandeel van 10,5 procent bij in de commerciële doelgroep 25- tot 54-jarigen, weet Tina. En dat stelt volgens haar allemaal heel erg teleur. “Vorig seizoen startte ze met een ook al niet te hoge 746 duizend kijkers.”

Alleen Rob slechter

Alleen haar tijdelijke vervanger Rob Kemps scoorde ooit nog lager met zijn start van het programma, weet Tina, namelijk 606 duizend kijkers. “De beste kijkcijferstart van Ik Hou Van Holland met Linda was op 26 maart 2011.”

Hoeveel mensen keken er toen? Tina: “Toen vier keer zoveel kijkers als nu: 2,711 miljoen kijkers. Toen waren Guus Meeuwis en Jeroen van Koningsbrugge teamcaptains. Nu Jeroen en Richard Groenendijk.”

Beau wint van Linda

Ik Hou Vam Holland staat dit seizoen wel weer op het vertrouwde tijdstip: 20.00 uur. Vorig seizoen werd in verband met de concurrentie van Chantal Janzens Oh Wat Een Jaar uitgezonden om 21.30 uur.

Ook nu staat Linda tegenover een oud-programma van haar, namelijk Weet Ik Veel, nu gepresenteerd door Beau van Erven Dorens. “Hij had wel flink meer kijkers dan Linda: 817 duizend.”

Wie is de Mol was de winnaar van de avond met 2,129 miljoen kijkers.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol blijft te lang hangen in oude successen. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen