Ondanks Seedorf-clash: laagste score in jaren voor Wilfred Genee

Zelfs een ruzie met Clarence Seedorf kan er niet voor zorgen dat Wilfred Genee’s talkshow Veronica Offside de weg omhoog vindt. “Het zijn zelfs zijn laagste kijkcijfers in jaren.”

Wilfred Genee en Clarence Seedorf © SBS

Het is voor Wilfred Genee ontzettend balen, maar het lukt hem maar niet om van zijn voetbaltalkshow Veronica Offside een succes te maken. Het scoorde de afgelopen weken zo slecht op maandagavond om half negen, dat het sinds gisteren om half elf wordt uitgezonden. Direct na Vandaag Inside, maar dan natuurlijk niet op SBS 6, maar op Veronica.

Heel erg schrikken

Wilfred had in de show een flinke aanvaring met tafelgast Clarence Seedorf en aangezien de opnames eerder op de avond waren, werd daar al uitgebreid over gesproken in Vandaag Inside. Dat promotiemomentje heeft echter niet mogen baten, want Veronica Offside werd ook gisteren, op het nieuwe tijdstip, heel erg slecht bekeken.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp stelt in haar podcast Tina’s TV Update dat Wilfred zich vast en zeker zorgen maakt. “De kijkcijfers zijn natuurlijk wel heel erg schrikken weer voor Wilfred Genee, die natuurlijk eigenlijk alleen maar miljoenencijfers gewend is met Vandaag Inside.”

123 duizend kijkers

Hoeveel mensen keken er op het oude tijdstip naar Veronica Offside? “Dat zat daar vaak net boven de 200 duizend, maar de afgelopen weken zelfs daaronder. Vorige week nog maar 165 duizend en daarom heeft Veronica bedacht: we zetten een serie neer om half negen en dan gaan we om half elf.”

Dat is dus na VI. “Want dan kan Wilfred ook nog reclame maken op het einde en dat deed hij ook, maar heeft dat nou geholpen? Nee, het had nog maar 123 duizend kijkers en dat is natuurlijk echt een laagterecord.”

Kijkcijferzorgen

Het is ook een persoonlijk laagterecord voor Wilfred, weet Tina. “Lager dan dat scoorde het programma niet. Dan komt het bijna in de buurt van het programma dat RTL 7 toen tegelijk met Veronica Offside lanceerde, dat VTBL wat echt maar vier weken heeft gelopen ofzo. Nou, goed, dat gaat dus helemaal niet goed.”

Van deze score ‘wordt gewoon niemand blij’, aldus de tv-autoriteit. “Komt het door De Oranjezondag? Komt het doordat er geen regulier voetbal was dit weekend? Hoe dan ook: kijkcijferzorgen voor Wilfred.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Wilfred Genee maar niet beter stoppen met Offside en Hélène Hendriks uit haar lijden verlossen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen