‘Art Rooijakkers verslikt zich in koffie: Marieke-achtige kijkcijfers’

Art Rooijakkers zal zich vanochtend bij het zien van de kijkcijfers hebben verslikt in zijn koffie, verwacht Tina Nijkamp. “Hij moet helaas op zoek naar een nieuw programma.”

Marieke Elsinga en Art Rooijakkers © RTL

Er zijn zóveel panelshows op televisie dat je soms het verschil ertussen niet eens meer ziet. De kijker lijkt er een beetje moe van te worden, want de Art Rooijakkers-show Praat Nederlands Met Me wordt nauwelijks bekeken. Hij scoorde gisterenavond echt verschrikkelijk slecht, meldt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal.

Marieke-achtige scores

Praat Nederlands Met Me is dit seizoen vier afleveringen onderweg, maar weet de mensen niet te bekoren. “Art Rooijakkers verslikt zich vanochtend in zijn koffie. Zijn Praat Nederlands Met Me heeft nog maar 347 duizend kijkers en slechts 10,2 procent marktaandeel op RTL 4. Oei.”

Heel pijnlijk, vindt Tina. De scores zijn volgens haar vergelijkbaar met de Marieke Elsinga-flop waarin Irene Moors op een sjoelbak moest slaan. “In één keer is nu duidelijk dat hier voorlopig zeker geen nieuw seizoen van komt. Het scoorde al niet best maar dit zijn Alles is Muziek cijfers. Art moet dus op zoek naar een nieuwe programmatitel vermoedelijk…”

Slechte instroom

Het programma van Art stond om 21.45 uur op het programma. Ook de uitzending ervoor deed het volgens Tina niet erg goed. “De instroom was niet best: 564 duizend kijkers en 11,8 procent marktaandeel voor De Vrienden van Amstel Live.”

De grote winnaar op prime time was NPO 1’s Wie is de Mol met een score van 2,1 miljoen kijkers. The Tribute: Battle of the Bands wist op SBS 6 een publiek van 704 duizend kijkers te vermaken.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen