Zondagsrust? Nee! Angela de Jong slacht Paul, Rob én Rachel af

Nederland schrikt wakker op deze vredige zondagochtend. Angela de Jong keek gisterenavond tv en ze was meteen hélemaal niet blij. En nu krijgen Paul, Rob én Rachel ervan langs.

Angela de Jong, Paul de Leeuw, Rob Kemps en Angela de Jong © SBS, NPO

Als Angela de Jong de hele avond NPO-docu’s heeft zitten kijken, kun je haar column de volgende dag wel overslaan. Ze is immers op haar best als ze de VIP-vergruizer uithangt. De sterrenstamper. De AD-tijgerhaai. En haar fans worden vandaag op hun wenken bediend, want Angela gaat he-le-maal los op Paul de Leeuw en zijn nieuwe show Hotel Hollandia.

Vernietigende kritieken

Want wat heeft Paul het verpest… Hij had de publiciteit júist zo mee door zijn veelbesproken optreden in de talkshow Business Class. Veel mensen vonden het prijzenswaardig hoe hij omging met de lijpe vragen van Harry Mens. Er zaten gisterenavond dan ook veel nieuwsgierige kijkers voor de buis: 1,1 miljoen. En dan? Dan nodig je Rob Kemps en Rachel Hazes uit.

Rob en Rachel horen bij de BN’ers die het meest worden uitgekotst en dat gebeurt dan ook massaal op de socials. Niet alleen hun aanwezigheid, maar ook het ‘ondermaatse’ satirerubriekje in de show worden kapotgeschreven. “Het krijgt vernietigende kritieken op X. Het is moeilijk een positieve reactie te vinden”, schrijft kijkcijferhooligan Tina Nijkamp.

Angela gaat LOS

Het pikantst is echter de column van Angela de Jong. Die heeft haar AD-column van vandaag met het stoom uit de oren zitten tikken. “Een belediging voor de kijker”, noemt ze het programma van Paul. “Als ik Paul de Leeuw was, zou ik me voorlopig niet buiten durven vertonen. Ze hadden (…) de kijker deze ellende kunnen besparen!”

Het Kopspijkers-achtige cabaret was ‘flauw’, ‘armzalig’ en ‘voorspelbaar’, vindt Angela. En het interview met Rob Kemps? ‘Nietszeggend’, sneert ze. Het tekent op een pijnlijke manier dat Robs vermeende talent wel heel erg is opgeblazen: niemand weet tegenwoordig meer wat hij doet en hij haalt alleen nog maar het nieuws als schuinsmarcheerder.

RAL 8016

Wie het ergst te grazen wordt genomen door Angela? De kassajuffrouw uit Mijdrecht: de sluwe weduwe Rachel Hazes. Heel even dacht de opiniediva dat ze naar een imitatie zat te kijken: “Het Rotterdamse accent was goed getroffen en de grimeur van dienst was losgegaan met ralkleur 8016 (mahoniebruin).”

Niets is minder waar: het was de échte Rachel. En ze maakte een smakeloze opmerking over dochter Roxeanne. “Paul gaf haar ruim baan om haar kinderen een trap na te geven. Ze maakte twee grappen over hen die zo laag bij de grond waren, dat ik ze hier niet eens ga herhalen.”

‘Hij verdient ze niet!’

Eigenlijk heeft Paul zich hiermee direct gediskwalificeerd, vindt Angela. “Als je het als nieuw satirisch programma annex talkshow daarvan moet hebben, dan wil je geen kijkers. Nee, laat ik het anders formuleren: dan verdien je ze niet.”

Ook de redactie krijgt van Angela een dikke onvoldoende, want écht? Dacht er íemand dat het een goed idee was om Rachel voor de première uit te nodigen? “Of ze konden niemand anders krijgen. Ik weet niet wat erger is…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Volgende week Heleen van Royen en Samantha Steenwijk op de bank bij Paul de Leeuw? En dan lekker klagen over juice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen