Chantal Janzen richt ravage aan bij RTL 4: ‘Dit is héél ver scrollen’

Chantal Janzen richt een ravage aan op de woensdagavond van RTL 4 met haar povere programma De Piano. Ze wordt voor de tweede week op rij getroffen door een enórme kijkcijferdaling.

Chantal Janzen © RTL

De gekunstelde show De Piano, waarin Chantal Janzen het sympathieke concept van de stationspiano verknoeit, wordt vollédig afgestraft door de kijker. Het programma begon met een forse 884 duizend kijkers, zakte toen naar een zwaar teleurstellende 597 duizend kijkers en scoorde gisterenavond 446 duizend kijkers. Een regelrecht drama.

Pijn niet minder

Hoewel Chantal prime time uitzendt op RTL 4, staat ze héél laag in de kijkcijfer top 25. “Oef. De Piano is een gevalletje ’te ver naar beneden moeten scrollen’ geworden voor Chantal Janzen en haar team”, schrijft kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal. “Het is de dag die je wist dat ging komen maar de pijn is niet minder.”

De Piano is terechtgekomen op plek 21, met nog geen half miljoen kijkers dus. “Maar nog erger: slechts 8,7 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar. Helemaal pijnlijk: RTL 4 werd verslagen door kleine zus RTL 5 met De Slechtste Chauffeur van Nederland: 511 duizend kijkers en een zeer hoge 19,9 procent in de doelgroep.”

Nog drie afleveringen

RTL 4 is gemiddeld genomen de meest bekeken commerciële tv-zender van ons land, maar niet als Chantal Janzen op de buis is. “Ook RTL7, NPO 1 en SBS 6 scoorden hoger dan De Piano om 20.30 uur. Nog 3 afleveringen te gaan. Hopelijk voor Chantal en RTL 4 zakt het niet nog verder in”, zegt Tina.

De kritiek is volgens haar dan toch terecht. Ze vult aan in haar podcast Tina’s TV Update: “Er is veel commentaar op geweest, dat het nep is en dat er heel veel kandidaten zijn die al in andere talentenjachten hebben gezeten, maar dan doen ze alsof het spontaan is. De kijkers trappen daar niet meer in.”

Megaflop

Dit is nu een megaflop voor RTL 4, zoals de concurrentie ook zijn eigen flops heeft. “Ja, de kijkers hebben het afgestraft met nóg slechtere kijkcijfers.”

“Dit kan gewoon definitief als flop bestempeld worden. Net als dat NPO 1 de flop Out of Office heeft en SBS 6 met de Bloemencorso-soap, heeft RTL 4 nu een flop en die heet De Piano.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Chantal Janzen niet gewoon enorm overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen