Frans Timmermans wederom afgekraakt op tv: ‘Onbetrouwbaar!’

Frans Timmermans, die waarschijnlijk de lijsttrekker wordt van PvdA/GroenLinks, is niet bepaald populair aan talkshowtafels. Ook gisterenavond werd hij weer afgekraakt. “Onbetrouwbaar!”

Frans Timmermans en Job Knoester © NPO, SBS

De nieuwe premierskandidaat Frans Timmermans, die namens PvdA en GroenLinks in het Torentje hoopt te belanden, wordt nu al aan de lopende band afgekraakt. Met name de commentaren van Jeroen Pauw en Fidan Ekiz waren veelbesproken; zij hebben de politicus echt bij de enkels afgezaagd. En nu is Job Knoester aan de beurt.

‘Niet betrouwbaar’

Job Knoester heeft gisterenavond in De Oranjezomer, dezelfde talkshow als waarin Fidan losging, felle kritiek geuit op Timmermans. “Ik vind het dus heel lastig om te kijken: waar ga ik nou op stemmen? Ik dacht nog: de PvdA wil ik niet op voorhand uitsluiten, zeker niet, maar nu wel, want Frans Timmermans…”

Hij vervolgt: “Ik vind dat als je partijleider bent of premier, je een paar kernwaarden nodig hebt en één daarvan is betrouwbaarheid. Die betrouwbaarheid zie je op de momenten van grote crises.”

MH17-ramp

MH17 was zo’n grote crisis, vervolgt Job. “En eigenlijk precies om de redenen die Jeroen Pauw van de week uit de doeken deed bij Renze – en dan ook nog dat hij na die emo-speech bij Pauw dat mondkapje had zitten verzinnen… Op zo’n onderwerp… Ja, dan ben je bij mij niet betrouwbaar. Die is ongeschikt.”

Mede-tafelgast Youri Mulder: “Ook met die boom, hè? Met die storm. Dat was ook een onhandige opmerking.”

Raymond Mens: “Ja, dat was een man in Haarlem die net zijn vrouw had verloren en dan komt hij met zo’n opmerking erover.”

Youri: “Ja, over het milieu.”

Professionele distantie

Trouw-columnist Willem Pekelder vindt het tot daaraantoe dat talkshowgasten hun pittige mening geven, maar vindt het betreurenswaardig dat ook Jeroen Pauw en Fidan Ekiz dat hebben gedaan. “Ze hebben zich laten meeslepen door de emotie-cultuur van de sociale media, een novum in de traditionele journalistiek.”

Hij besluit in de krant: “Enige professionele distantie was gewenst geweest. Helder na dit alles is wél dat Timmermans het niet makkelijk zal krijgen aan de talkshowtafels.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen