Wilfred Genee tot orde geroepen door AD: ‘Fatshaming bij Frans!’

Het AD roept Wilfred Genee tot de orde omdat hij niet ingreep toen Frans Timmermans gisterenavond in het verkiezingsdebat op SBS 6 werd gefatshamed door Geert Wilders. “Ach.”

Wilfred Genee en Frans Timmermans © SBS

Frans Timmermans is een zwaarlijvige man en daar worden nu al behoorlijke tijd flink wat grappen over gemaakt, bijvoorbeeld in Vandaag Inside. En ook Geert Wilders kon het gisterenavond niet laten tijdens het verkiezingsdebat op SBS 6: “U kunt eisen tot u een ons weegt. En dat zal even duren.”

Fatshaming

AD-journalist Dennis Jansen, een directe collega van krantendiva Angela de Jong, spreekt debatleider Wilfred Genee hierop aan. Hij greep immers niet in bij deze ‘fatshaming’ in zijn televisiestudio. “Geert Wilders maakte een grap over het gewicht van Frans Timmermans. Had je hem daar niet over moeten aanspreken?”, vraagt hij hem.

Nee, vindt Wilfred. Hij antwoordt in de krant: “Timmermans maakt daar zelf ook veel grappen over. Als: ‘Nou, dat is alweer 30 kilo geleden’, en andere opmerkingen, dus hij geeft zelf ook voorzetten. Maar nogmaals, het zijn volwassen mensen, hè. Deze mensen willen ons land straks gaan besturen.”

In bescherming

Dennis heeft toch zijn twijfels. “Had je Frans Timmermans niet een klein beetje in bescherming moeten nemen?”

Rare vraag, vindt Wilfred het. “Timmermans is toch oud en wijs genoeg? Ja sorry, maar ik bedoel, deze mensen willen toch zelf? Het is alsof je topvoetbal speelt, dan word je daar ook op beoordeeld en dat geldt ook hiervoor. Dat is niet aan mij. Ze stappen zelf de arena in.”

Aversie

Wilfred kijkt tevreden terug op het veel bekeken debat. “Het was opvallend om te zien dat met name tussen Yesilgöz en Timmermans zoveel aversie ontstond. ‘Hou nou toch op’, zei ze een paar keer. Ik vond echt dat ze een beetje uit haar rol viel.”

Hij besluit: “Ik kreeg vanmorgen een appje van Alexander Pechtold. ‘Goed dat je wat ruimte liet, want dan gebeurt er tenminste iets’. Dat was het. Dan kun je beter zien wat voor mensen het kunnen zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de fatshaming van Frans Timmermans moet stoppen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen