Alles wijst erop: Herman van der Zandt nieuwe host Slimste Mens?

Het lijkt erop dat de plotselinge tv-transfer van Herman van der Zandt te maken heeft met de opvolging van Philip Freriks in De Slimste Mens. “Hij zou natuurlijk de ideale presentator zijn.”

Herman van der Zandt © Refkele Steemers/MAX

Het presentatieduo van De Slimste Mens is oud. Heel oud. Philip Freriks is vandaag 79 jaar geworden en Maarten van Rossem wordt later dit jaar 80. Het is natuurlijk te hopen dat beide heren nog lang en gelukkig leven, maar de gemiddelde levensverwachting van mannen in ons land is 80,1 jaar. Achter de schermen houdt men dus rekening met hun vertrek.

Herman stapt over

Marc Dik, de producent van de megapopulaire quiz, gaf in maart toe dat er al wordt nagedacht over hun opvolging. De mannen hebben een pact met elkaar gesloten: ze gaan allebei door óf stoppen allebei. En dat betekent dat KRO-NCRV op zoek moet naar twéé vervangers als de helft van het duo om een of andere reden uitvalt.

De opvolger van Philip lijkt in elk geval al gevonden. KRO-NCRV maakte vanochtend namelijk de transfer van Herman van der Zandt bekend. Hij verlaat na maar liefst twintig jaar de NOS. “Het is spannend natuurlijk, maar voelt ook al meteen heel goed. Ik kijk enorm uit naar wat komen gaat”, aldus de presentator.

Wat gaat hij doen?

Wat gaat Herman precies doen per 1 januari? Dat is vooralsnog geheim, aldus de omroep. “De programma’s die Herman van der Zandt gaat presenteren worden later dit jaar bekend gemaakt.”

Blijft hij wel te zien als host van de Omroep MAX-quiz Met Het Mes Op Tafel? Zijn huidige werkgever NOS staat dat uitstapje toe, maar KRO-NCRV verbiedt het. “Wij hadden graag gehad dat hij had kunnen blijven presenteren. Helaas kan dit niet”, aldus omroepbaas Jan Slagter tegen het ANP.

Slimste Mens-host

De reden laat zich raden: Herman is natuurlijk in zicht als nieuwe presentator van De Slimste Mens, en dan wil je niet dat hij bij de concurrent een andere televisiequiz presenteert. “De gedoodverfde opvolger van Philip Freriks bij De Slimste Mens is binnen bij KRO-NCRV!”, twittert Ron Vergouwen, de mediakenner van NPO Radio 1.

Privé-baas Evert Santegoeds denkt het ook. “Er wordt gefluisterd dat er misschien toch een beetje schot zit in de opvolging van het presentatieduo van De Slimste. Zou Herman misschien daar ook al zicht op hebben ofzo? Dat als Philip Freriks en zijn zwarte kompaan weggaan…”, speculeert hij in de podcast Strikt Privé.

‘Moe van die man’

Evert hoopt dat er ook snel een opvolger gevonden wordt voor Maarten van Rossem. “Ik word zo moe van die man. Van de week zag ik hem in een programma over Berlijn en ik werd er helemaal chagrijnig van. Ik hou van Berlijn, maar die negativiteit en dat gejengel van die man. Ik word er doodmoe van.”

Herman zou perfect zijn voor De Slimste Mens, besluit Evert. “Hij zou de ideale presentator zijn. Dat is een zeldzaam talent natuurlijk en ik vind hem ook heel leuk in Met Het Mes Op Tafel. Het is een leuke presentator met een sympathieke kop. Een onderkoeld gevoel voor humor. Ik vind dat wel een gedroomde presentator, ja.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen