Gerard Joling blijft erbij: ‘Die Frans Timmermans is krankzinnig!’

Gerard Joling blijft bij zijn mening over Frans Timmermans en zijn partij, ondanks dat Even Tot Hier hem om die reden voor de bus heeft gegooid. “Die man is gewoon krankzinnig!”

Frans Timmermans en Gerard Joling © NPO, RTL

Het is Gerard Joling duur komen te staan dat hij zich op de nationale televisie heeft uitgesproken tegen GroenLinks-PvdA. Het is volgens de tv-miljonair een gotspe dat de links-progressieve partij van Frans Timmermans 60 procent inkomstenbelasting wil gaan heffen in ons land én jaarlijks 5 procent van het vermogen van rijke mensen wil afromen.

Hoe gaat het?

Na deze felle kritiek van Gerard is hij voor de bus gegooid in de BNNVARA-hit Even Tot Hier. Ze hebben er zelfs wat twijfelachtige filmpjes uit zijn verleden bijgehaald, in een poging om de entertainer zwart te maken. Dat is niet gelukt. Sterker nog: de actie lijkt juist een beetje in het gezicht van Jeroen Woe en Niels van der Laan te zijn ontploft.

Gerard nuanceert zijn mening niet. Hij zat gisterenavond in de talkshow van Beau van Erven Dorens en hoewel hij daar niet wordt gevraagd naar de aanval van Even Tot Hier, confronteert de gastheer hem wel met de peilingen. Daarin doet GroenLinks-PvdA het namelijk niet bepaald verkeerd. “Gerard, hoe is het met je hart?”, aldus Beau.

Emigreren

Gerard reageert opgewekt. “Met mijn hart is het hartstikke goed.”

Beau: “Want jij zat hier twee weken terug en toen zei je: ‘Als Timmermans, dus GroenLinks-PvdA, de grootste wordt, dan ga ik emigreren.’”

Daar houdt Gerard zich aan: “Nou, dat gaat ook gebeuren. Kijk, het is natuurlijk heel spannend. Ik moet er niet aan denken, een links kabinet, maar dat is gewoon persoonlijk.”

60 procent

Waarom heeft Gerard zo’n hekel aan Timmermans’ plannen? “Dat is ook omdat… Veertig jaar zit ik in de showbusiness. Gewoon zanger. Ik betaal keurig mijn belasting. Als ik nou nóg meer moet gaan betalen… En dan kun je zeggen: moeten die artiesten nou gaan zeiken, je hebt toch genoeg?”

Hij besluit: “Natuurlijk heb ik genoeg! Maar als het echt naar 60 procent gaat… Jongens, dat kán toch niet? Krankzinnig is die man. Dat moeten we absoluut niet doen. En dat geldt niet alleen in mijn branche, maar veel meer andere branches. Kijk, jongens: ik ben wel een eenmanszaak, maar ik heb wel mensen in dienst.”

‘Stem links!’

En Gerard vreest dat die bedrijvigheid allemaal naar de knoppen gaat als links groot wordt in dit land. Ondertussen adviseren veel van zijn BN’er-collega’s juist wél om op Timmermans te stemmen. Zo zegt Katja Schuurman op Insta: “Mijn stemadvies bij deze: doe toch maar strategisch stemmen deze keer! En dat is dus nu: GroenLinks-PvdA.”

Als het maar niet rechts is, aldus de vriendin van Tim Hofman. Deze Lize Korpershoek heeft zelfs geprobeerd om haar rechts stemmende moeder te overtuigen: “Ik ben haar standpunten aan het voorleggen van deze partij, waarvan ze zegt: ‘O ja dat klinkt niet goed.’ Maar ‘de gewoonte’ om deze partij te stemmen blijft zwaarder wegen.”

Ze hoopt haar moeder alsnog te overtuigen: “Iemand nog tips of ervaringen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gerard Joling vindt 60 procent belasting niet kunnen. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen