Hélène Hendriks vindt ‘fatshamen’ Frans Timmermans geen ramp

Hélène Hendriks vindt het geen ramp dat Frans Timmermans af en toe wordt ‘gefatshamed’. Ze vindt de grapjes over het gewicht van de PvdA-leider onschuldig. “Geen moeite mee.”

Frans Timmermans en Hélène Hendriks © NPO, SBS

Het AD heeft een heel groot artikel gemaakt over dat een schande zou zijn dat er grapjes worden gemaakt over het gewicht van Frans Timmermans. Ook Geert Wilders deelde hem een plaagstootje uit tijdens het SBS 6-debat en daar is debatleider Wilfred Genee door dezelfde krant op aangesproken. Wat vindt Hélène Hendriks er als vrouw van?

Wat vindt Hélène?

Hélène vertelt aan tafel bij de vrijdagse Vandaag Inside dat ze er geen enkele moeite mee heeft. “Ja, ik heb niet echt moeite met harde grappen en ik moet eerlijk zeggen: Timmermans kan ook wel incasseren in dat opzicht. Dat deed hij hier trouwens ook al aan tafel.”

Nou, dat klopt niet helemaal, bleek een half uurtje later in de talkshow Op1. Daar was Frans te gast en hij gaf aan er toch wel moeite mee te hebben. “Wij die overgewicht hebben weten je dat je altijd ontspannen en met een lach moet reageren. Dat is de enige manier waarop je op pestkoppen kunt reageren.”

‘Geen geintje’

Het tv-grapje van Geert Wilders (‘U kunt eisen tot u een ons weegt, en dat zal even duren’) is verkeerd gevallen bij Frans. “Een geintje is wat anders. Dit was geen geintje. Bij VI werd er ook een geintje gemaakt tegen mij, van: ‘Pas je wel tussen de tafel en de stoel?’, maar dan weet je van wie het komt. Maar dit… Hij heeft het niet nodig.”

Bij Vandaag Inside denken ze daar anders over. Daar lieten ze het fragmentje van Wilders’ grap gisterenavond nogmaals zien en er werd behoorlijk om gelachen in de studio, ook door Hélène. Zij maakte zelf in de zomer nog een pikante grap over het gewicht van Pieter Cobelens.

Grote verliezer

Hoe dan ook: die hele Frans Timmermans wordt niks, denkt Johan Derksen. “Er wordt altijd over winnaars en verliezers gesproken, maar weet je dat ik altijd een beetje medelijden heb met Frans als hij staat te oreren? Hij doet op zijn manier z’n best, maar hij overtuigt niet. Hij heeft de gunfactor niet in dit land. Daar kun je niks aan doen.”

Hélène is onverbiddelijk: “Nee, hij is uitgespeeld. Maar dat zie je ook aan hemzelf.”

Wilfred: “Vind je? Hij is zelf nog steeds in de stemming van: het gaat nu pas beginnen.”

Mooi weer

Hélène denkt dat Frans mooi weer speelt. “Ja, maar tussen iets zeggen en kijken hoe iemand beweegt, zit wel een groot verschil.”

Johan: “Denk jij dat niet dat achter de schermen, zeker bij GroenLinks, Klaver witheet is? Klaver dacht even een belangrijke ministerspost te krijgen als Frans de grootste zou worden. Nou, dat lukt waarschijnlijk niet, dus al die ellende en die hele fusie is voor niks geweest.”

Hélène: “Ja, uiteindelijk kun je dat denk ik nú al concluderen.”

VVD-stemmer

Waar gaan de VI-sterren zelf op stemmen? Hélène: “Ik denk dat het gewoon weer VVD wordt, omdat ik eigenlijk niet iets anders zie wat er echt uitspringt. Ik vind Dilan goed overkomen.”

René van der Gijp gaat ook op de VVD stemmen. En Johan Derksen? Die gaat voor Pieter Omtzigt.

Fragment

Frans boos over fatshaming:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u grapjes over het gewicht van Frans Timmermans schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen