Op1-ster Jort Kelder valt Frans Timmermans aan: ‘Heel dom plan’

Jort Kelder opent de aanval op Frans Timmermans. De presentator van Op1 verwijt de leider van PvdA-GroenLinks heel erg domme plannen te maken. “Dit is gewoon slopen!”

Jort Kelder en Frans Timmermans © NPO, SBS

Talitha Muusse moest haar uitgesproken mening ooit bekopen met haar baantje bij Op1, maar collega Jort Kelder kan vrijelijk zijn mening spuien. Ditmaal komt hij in het FD met een lijstje van ’10 domme plannen die uwe stem niet verdienen’. En ook Frans Timmermans wordt beschuldigd van ‘stupiditeiten’ die geen ‘rood vinkje verdienen’.

Slooppartij

De plannen van Frans gaan volgens Jort echt veel te ver. “Is het rancune of gebrekkige rekenvaardigheid? Wie zoals GL-PvdA jaarlijks tot 5% van het ondernemingsvermogen af wil pakken, sloopt het fundament onder onze welvaartsstaat: winstgevende bedrijven”, zegt hij in zijn betoog.

Hij vindt ook dat de partij doordraaft als het om huurregulering gaat. “Bouw en versterk desnoods de sociale huursector, maar bespaar de commerciële huur, het smeermiddel van de woningmarkt, starre regels die alleen de wél wonende klasse helpen.”

Feestdag

De plannen om van Ketikoti een vrije dag te maken vindt hij ook onzalig. “Kan links een nationale feestdag eisen voor een verleden waarbij driekwart van het volk niets voelt? Woke-willekeur, want waarom dan niet Pinksteren of een van de vijf andere christelijke feestdagen ingeruild voor het Suikerfeest?”

En privéjets? Die moeten gewoon kunnen blijven vliegen, besluit Jort. “Ze veroorzaken slechts 3% van de luchtvaartuitstoot en zullen als eersten decarboniseren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jort Kelder zich neutraler moet opstellen als presentator van een talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen