Rick Nieman valt Frans Timmermans aan: ‘U vliegt heen en weer!’

Rick Nieman valt Frans Timmermans live op televisie aan omdat hij voor één congresdagje van Europese linkse partijen naar Málaga is gevlogen. “Is dat het CO2 dan wél waard?!”

Frans Timmermans en Rick Nieman © WNL

Frans Timmermans is behoorlijk op dreef als de grote leider op links: miljonairs moeten naar de financiële slachtbank, iedereen moet twee windmolens in de tuin en Schiphol mag alleen nog op zondag open. Bij wijze van spreken dan. Rick Nieman, de presentator van WNL op Zondag, vindt het dan alleen wel vreemd dat hij zélf een frequent flyer is.

Op en neer vliegen

Het stoort Rick dat Frans voor één dagje op en neer is gevlogen naar Málaga. “Krijgt u niet heel veel gemor uit uw GroenLinks-achterban om voor één dagje op en neer te vliegen? Vliegen wordt toch echt, ook in uw eigen programma trouwens, behoorlijk in de ban gedaan. ‘Vliegen mag niet, vliegen is slecht voor het milieu.’”

Vanwege het doel van de reis is zo’n vliegreis verdedigbaar reis, vindt Frans. “Nou, kijk, dit was wel echt een belangrijke ontmoeting”, zegt hij over het congres van de linkse leiders. “Nogmaals: onze samenlevingen staan allemaal onder druk en we moeten er allemaal voor zorgen dat we de boel bij elkaar houden.”

Beetje CO2

Rick reageert daar cynisch op. “Dat was dat beetje CO2 wel waard?”

Kamran Ullah, hoofdredacteur van De Telegraaf, zet er ook een aantal vraagtekens bij. “Ik heb altijd het idee dat u het internationale toneel mist. U was vorige week nog bij Olaf Scholz in Berlijn, nu weer in Malaga, terwijl u die mensen toch ook kunt bellen? Dan hoeft u toch niet op en neer te vliegen?”

Frans: “Maar je krijgt niet altijd al die mensen bij elkaar en dat was een uniek moment. De premier van Denemarken was er ook en de premier van Malta.”

Minder vliegen

Het is hypocriet, vindt Kamran. “Kiezers zullen zeggen: wij moeten minder vliegen, lever zelfs een vakantie in want het is zo slecht voor het milieu en de leider van GroenLinks en PvdA vliegt gewoon op en neer.”

Frans praat eromheen: “Veel van de bestaanszekerheid heeft te maken met inkomen en kijk naar de plannen die wij presenteren! Niemand gaat er meer op vooruit dan bij ons.”

Heeft Frans tot slot nog een ander leuk nieuwtje? “Ik ben de komende week niet meer van het beeldscherm te slaan!”

Fragment

Het fragment in WNL op Zondag:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Timmermans vliegt voor één middagje op en neer naar Malaga. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen