Fidan Ekiz slacht Frans Timmermans óók af op tv: ‘IJdele narcist!’

Fidan Ekiz is in navolging van Jeroen Pauw óók live op televisie losgegaan op premierskandidaat Frans Timmermans. “Het is narcisme, het is ijdelheid. Hij heeft geen moreel kompas.”

Frans Timmermans en Fidan Ekiz © NOS, SBS

Frans Timmermans wil de gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks aanvoeren voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij heeft de ambitie om de nieuwe premier van ons land te worden, maar veel mensen vinden hem compleet ongeschikt. Eén van hen is Jeroen Pauw, die de politicus donderdagavond vollédig afslachtte op televisie.

Fidan prijst Jeroen

De keiharde woorden die Jeroen sprak in de talkshow van Renze Klamer leveren hem lof op, maar er zijn ook veel mensen boos op hem. Zij verwijten hem de politicus te demoniseren.

Wat vindt Fidan Ekiz ervan? Zij reageert in De Oranjezomer: “Ik vind het echt heel goed. Dat heb ik Jeroen ook laten weten. En waarom is het goed? De laatste dagen hoor je natuurlijk van alles over hem en hij krijgt best wel veel haat over zich heen, mild uitgedrukt, Frans Timmermans. Maar wat Jeroen hier doet: dit is gewoon puur feitelijk.”

Zuurstofmasker

Jeroen vindt dat Frans in 2014 leugens vertelde tijdens zijn speech bij de VN Veiligheidsraad over de ramp met MH17. “Hij wekte daar de indruk dat die mensen elkaars handen nog vasthielden voor die raketinslag kwam, dus kortom: dat ze zich bewust waren van wat er ging gebeuren”, vat Fidan samen.

Eén van de passagiers droeg volgens Frans een mondkapje. Fidan: “Later is dat allemaal weggezet als onzin, want het zuurstofmasker zat niet op het gezicht van het slachtoffer, maar hing geloof ik om zijn nek en dat is ook niet zo gek, hè, als zoiets gebeurt. Dan komen die dingen los en noem maar op.”

Narcisme

Frans is daarmee te ver gegaan, vindt ook Fidan. “Voor de nabestaanden was dit natuurlijk shocking dat hij daar gewoon ineens iets vertelde wat niemand wist en nog erger: dat hij het deed uit een vorm van narcisme, ijdelheid of wat je het ook wil noemen. Hij kan nog zo aardig zijn, ongetwijfeld, maar dan heb je echt geen moreel kompas.”

Ze verduidelijkt: “Dit zijn niet de woorden van Jeroen en dat leg ik hem ook niet in de mond, maar dat is mijn interpretatie. Wat Jeroen hier doet is puur feitelijk. Mensen zeggen: ‘Kan Jeroen dan straks nog het verkiezingsdebat leiden?’ Dan denk ik: waarom niet? (…) Hij benoemt gewoon de feiten! Dat is toch wat een journalist doet?”

Aardige man

Mede-tafelgast Sander de Kramer denkt dat Frans last heeft van narcisme en bewijsdrang. “Het is natuurlijk wel super-, superlelijk dat hij gewoon glashard loopt te liegen. Volgens mij zijn we daar met z’n allen wel een beetje klaar mee.”

Caroline van der Plas wilde zich niet laten verleiden om al te lelijke dingen te zeggen over Frans. “Ik vind het persoonlijk best een aardige man hoor. Ik heb hem nu een paar keer gesproken en dat ging eigenlijk best ontspannen. Hij is best een aardige man, maar politiek vind ik hem echt een verschrikking.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Frans Timmermans te hard wordt aangepakt in de media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen