Radio 538 flink in de lift na vertrek Wietze de Jager: ‘Heel pijnlijk’

Radio 538 zit flink in de lift nu Wietze de Jager van de ochtendshow af is gehaald. Zijn opvolger Tim Klijn doet het véél beter met zijn team. “Oei, dit is eigenlijk wel héél erg pijnlijk!”

Wietze de Jager en Tim Klijn © Radio 538

Na onophoudelijk te hebben geklaagd over hoe zwaar het wel niet is om elke ochtend vroeg op te staan, heeft Radio 538 besloten om eieren voor hun geld te kiezen: al na anderhalf jaar hebben ze Wietze de Jager uit zijn functie ontheven. En wat blijkt? Zijn opvolger Tim Klijn is nog geen week bezig of de luistercijfers schieten al omhoog…

‘Zeer opvallend’

Radio 538 klimt van 7,2 procent marktaandeel vorige week naar 9,2 procent nu. Daarmee is het station niet langer de nummer zes (!), maar de nummer vier van Nederland, na NPO Radio 2, Radio 10 en Qmusic. “Zeer opvallend radionieuws”, noemt mediadeskundige Tina Nijkamp het op haar analysekanaal.

Tina vindt het ongelooflijk pittig voor Wietze en zijn eveneens uit de ether gehaalde co-host Klaas van der Eerden. “Wel pijnlijk voor hen, na één week al zo’n forse winst voor Radio 538. Een flitsende start dus voor Tim, Rick, Niels en Florentien.”

Derksen van de radio

Tim en zijn team lijken een geduchte concurrent voor Marieke Elsinga en Mattie Valk, die grossieren in saaie radiospelletjes en nog saaiere anekdotes. Zo ontpopt Tims sidekick Rick Romijn zich meer en meer als de Johan Derksen van de radio en praat ook de rest van het team niet met meel in de mond.

Voor de een taart, voor de ander een brok in de keel. “De één nam de goede afslag, de ander een minder succesvolle. Daar waar Mattie met Marieke nu een zeer succesvolle radioshow heeft op Qmusic, heeft het Talpa-avontuur Wietze niet gebracht wat hij hoopte.”

‘Kéihard!’

Wietze is als tv-presentator ook al niet gelukt. “Zijn carrière als tv-presentator bij Net5 was kort met het geflopte Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel en ook als presentator bij Shownieuws was hij maar kort te zien.”

Ze besluit: “Ook zijn radioshows zijn teleurstellend verlopen. En nu scoren zijn ochtendshow vervangers na één week al veel hoger op Radio 538. Zo keihard is de mediawereld. AU.”

Instagram

Het nieuwe ochtendteam van 538:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Wietze de Jager over twee jaar nog in de media werkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen