Grote transfer: Coen & Sander inderdaad dé gezichten van JOE

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga maken inderdaad de overstap naar de nieuwe radiozender JOE, het golden-oldieszusje van Qmusic. “We gaan weer dagelijks met zijn tweeën!”

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © JOE

Door hun enorme degradatie bij Radio 538 – ze moesten hun dagelijkse middagshow inleveren – zijn Coen Swijnenberg en Sander Lantinga een beetje uit het zicht van de radioluisteraar geraakt. Coen doet nu een programmaatje rond lunchtijd en Sander is weggestopt op Radio Veronica. En samen hobbyen ze een dag per week nog op Radio 538.

Coen & Sander herenigd

De onvrede zit kennelijk hoog bij Coen en Sander, want ze laten het Talpa Radio van mediamiljardair John de Mol stikken en verkassen naar JOE, het nieuwe zusje van Qmusic. Ze worden dé gezichten van die zender en gaan de dagelijkse ochtendshow maken, recht tegenover ochtendsterren als Mattie & Marieke en Tim Klijn.

Het nieuws lag eigenlijk al op straat door de primeur van Patrick Kicken, maar is nu definitief. Coen jubelt: “Na bijna twintig jaar met de luisteraar terug in de auto van werk te hebben gezeten, gaan we op JOE met ze opstaan. We zijn ontzettend blij met deze stap en hebben zin om met een nieuw, bevlogen team de zender op te gaan bouwen!”

‘Weer met z’n tweeën’

Sander heeft er ook heel erg veel zin in. “Het is tijd voor een nieuw avontuur en we gaan op JOE doen wat we altijd al het liefst doen: met zijn tweeën een dagelijkse show maken. Ik ben ontzettend blij en trots dat wij ons steentje mogen bijdragen aan het succesvol maken van nu al het leukste radiostation van Nederland.”

Programmadirecteur Iwan Reuvekamp zegt: “Door het duo Coen en Sander weer dagelijks terug te brengen op de radio, vervullen wij een hartstochtelijke wens van heel veel radioluisteraars. Tegelijk bouwen we met JOE op ijzersterke, vaste en vertrouwde namen in de radiowereld. Met Coen en Sander begint Nederland de dag met een brede lach!”

Grote catch

Het AD vindt de heren een behoorlijk grote catch voor JOE. “Ze behoren in Nederland tot de meest toonaangevende dj’s op de radio.”

Eerder werd bekend dat Dennis Ruyer het tijdslot van 10.00 tot 13.00 uur voor zijn rekening gaat nemen op JOE. Hiermee is de programmering tot en met de lunch bekend.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen