Miljuschka Witzenhausen zaagt aan stoelpoten Marieke Elsinga

Miljuschka Witzenhausen zaagt behoorlijk opzichtig aan de stoelpoten van de zwangere Marieke Elsinga. Ze wil graag radio maken en haar plekje bevalt goed. “Ze heeft de leukste plek.”

Marieke Elsinga en Miljuschka Witzenhausen © RTL

Het is duidelijk dat Mattie Valk de échte vaste waarde is in de ochtend van Qmusic. Zijn co-host Marieke Elsinga begint steeds meer op een sidekick te lijken. Momenteel is ze voor de tweede keer zwanger en dat is volgens radiocolumnist Patrick Kicken funest voor haar carrière als ochtendjock. Daarbovenop komt dat ze altijd klaagt dat ze moe is.

‘Radio mist’

Miljuschka Witzenhausen lijkt gretig om haar functie over te nemen, zij het in een poule met andere sidekicks. Laatst was ze al even op Marieke’s plek te horen en dat is goed bevallen. “Ik vond dat superleuk, maar dat is wel echt de plek van Marieke, dus ik zou nooit zeggen: ‘Ik ga daar zitten’”, geeft ze aan in een Telegraaf-podcast.

Het zou wel goed passen, voegt ze daar snel aan toe. “Iedereen heeft het altijd over 360 graden. Nou, ik durf te zeggen dat ik 360 graden ben, maar daar mist radio bijvoorbeeld nog wel in. Ik heb mijn eigen magazine en boek, dus print heb ik, video heb ik, tv heb ik, ik heb een website, dus dat heb ik allemaal, maar radio is nog het enige dat mist.”

Hartstikke leuk

Als Marieke zelf opstapt, zou Miljuschka haar dan willen vervangen? “Ehhh, ja, ik vond het hartstikke gezellig, ik vond Mattie hartstikke leuk. Ik vind het echt… Het is zo’n leuk team dat daar zit en ze zijn mega op elkaar ingespeeld. Ik vind dat Marieke de allerleukste plek heeft van iedereen, omdat ze gewoon een beetje zegt waar ze zin in heeft. Heerlijk.”

Marieke’s functie valt wel in de smaak bij Miljuschka. “Zij kan dat ook meesterlijk natuurlijk, hè, en heeft er hard voor gewerkt. Als Mattie een keer zegt: ‘Kun je een dagje in komen vallen op een vrijdag?’, dan ben ik erbij, maar het is ook wel een commitment, hè? Er is nu helemaal geen sprake van, jongens.”

Past het wel?

Het is inderdaad wel een commitment en voor Marieke is het allemaal lastig, lastig, lastig. Zij is moe en ging op een gegeven moment terug naar vier werkdagen per week.

Past het eigenlijk wel in Miljuschka’s huidige werkschema? “Ik denk het wel, ja.”

Zal ze niet wat andere dingen moeten laten vallen? “Daar geloof ik nooit zo in.”

Leuk bedrijf

Een powervrouw; daar kan Mattie wel wat mee. Maar als hij niet aanklopt, dan is het voor Miljuschka ook goed. “Ja. Nou ja, weet je, ik kijk nooit zo naar het leven als: wat ga ik doen? Kijk, ik heb gewoon een hartstikke leuk bedrijf waar allemaal te gekke meiden werken.”

Ze besluit: “Mensen denken altijd dat ik in mijn eentje sta met een cameraatje waar ik alles uit poep, maar we maken gewoon hartstikke mooie video’s en recepturen. Dit jaar ga ik voor het eerst een eigen foodfestival organiseren, dus daar zit ik helemaal diep in.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt Marieke Elsinga overgewaardeerd in de ochtend van Qmusic?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen