‘Wietze de Jager krijgt ander tijdslot? Nee, hij vliegt eruit bij 538!’

Het officiële verhaal dat Wietze de Jager zijn ochtendshow op Radio 538 inruilt voor een ander tijdslot, klopt volgens critici maar ten dele. Uiteindelijk vliegt hij er volgens hen gewoon uit.

Wietze de Jager © Radio 538

Na al het geklaag van Wietze de Jager over hoe zwaar het is om een dagelijkse ochtendshow te combineren met zijn leven als gezinsman, wordt hij na de zomer vervangen door Radio 538, net als zijn maatje Klaas van der Eerden. De officiële lezing is dat hij een ander tijdslot krijgt, maar daar geloven critici helemaal niets van.

‘Wietze ligt eruit!’

Mediajournalist Mark Koster heeft zelfs informatie dat Wietze er gewoon uit vliegt bij de zender. “Wietze moest daar gewoon weg. Heb ik dan twee bronnen voor”, zegt hij in de podcast De Juice Show. “Wat blijkt? Het programma scoorde gewoon niet! Hij moest van dat timeslot af. Dat wist-ie.”

Wietze is dus niet helemaal eerlijk, zegt hij. “Wij dachten nog: die leuke jongen uit Zwolle met zijn gereformeerde hoofdje, die eerlijke jongen. Toen is dat hele verhaal eromheen bedacht van: ja, ik blijf toch liever thuis.”

Verzonnen verhaal

Co-host Yvonne Coldeweijer kijkt er niet gek van op. “Nou is het natuurlijk altijd zo dat iedereen zijn eigen exit mag bedenken, hè? Dat gunnen ze je altijd van hogerhand. Als je wordt ontslagen, dan mag jij zelf zeggen: ‘Nee, nee, nee, het komt door mijzelf.’ Dus Wietze is gewoon eruit gegooid?”

Mark: “Ik heb daar een paar mensen over gebeld. Twee mensen bellen je en zeggen: ‘Mark, wat denk jij nou? Dat is een verzonnen verhaal!'”

‘Geloof er niks van!’

Mediakenner Victor Vlam gelooft ook niet dat Wietze doorgaat bij 538. Hij zegt in de podcast De Communicado’s: “Daar geloof ik echt helemaal niets van. Ik geloof niet dat dat gaat gebeuren. Misschien krijgt hij éventjes een ander tijdslot, maar ik denk dat zijn carrière echt bij Talpa ten einde is.”

Waar baseert hij dat op? “Dat baseer ik op het feit dat hij bij Shownieuws van Talpa-zender SBS echt heel hard werd aangepakt. Talpa staat er niet om bekend dat ze de eigen mensen doorgaans heel hard aanpakken, dus als dat wel gebeurt geeft dat wel te denken van: wat is hier aan de hand?”

Geen vertrouwen

Zowel Patty Brard, Evert Santegoeds, Frits Huffnagel als Ronald Molendijk vernietigden hem aan de desk, aldus Victor. “Als je bij Talpa werkt moet je altijd heel goed aanvoelen van: kan ik dit wel zeggen? Het feit dat zij denken dat ze de vrijheid hebben om dit te zeggen geeft wat mij betreft aan dat het duidelijk is dat John de Mol geen enkel vertrouwen meer heeft in Wietze.”

Co-host Lars Duursma: “Wat je hier eigenlijk zegt is: je hoeft niet te vragen wat John de Mol vindt, want als je maar vaak genoeg naar Shownieuws kijkt en je kijkt hoe het hele panel over bepaalde mensen spreekt, dan weet je eigenlijk ook wel hoe John de Mol kijkt? Want als John de Mol grote plannen zou hebben met iemand, zou hij ergens wel een redacteur gebeld hebben van: ‘Tune down a little bit.’”

Victor: “Absoluut.”

Talpa ontkent

Talpa ontkent volgens Evert Santegoeds dat Wietze straks op straat staat. Hij zegt in zijn podcast Strikt Privé: “Die zender ontkent dat. Ze zijn ook met hem in gesprek om een ander programma voor hem te gaan vinden, op een ander tijdslot. Wanneer dat dan zou moeten, weet ik ook niet.”

Hij vervolgt: “Voor de hand ligt in het weekend, maar ja, dan zal hij wel weer met z’n nieuwste zoontje naar het voetballen moeten, dus dat komt dan ook weer niet uit. ’s Avonds weten we wat Wietze de Jager doet: dan komt nummer vijf en nummer zes waarschijnlijk ook nog. Het wordt dus nog een beetje passen en meten.”

“Maar het is al mooi dat ze met hem door willen, want zoveel indruk heeft hij tot nu toe niet gemaakt met zijn programma daar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Wietze de Jager willen behouden als u Radio 538 was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen