Coen en Sander lijken flink de klos: ‘John de Mol op oorlogspad’

Het lijkt erop dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga voorlopig nog niet te horen zijn bij hun nieuwe werkgever JOE. “John de Mol is op oorlogspad, dat is nu wel duidelijk.”

Coen Swijnenberg, John de Mol en Sander Lantinga © JOE, Talpa

John de Mol haalde zijn radioduo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga diréct van Radio 538 af toen ze anderhalve week geleden hun transfer naar de nieuwe concurrent JOE, het zusje van Qmusic, bekendmaakten. Wanneer ze daar te horen zijn? Dat is nog onduidelijk. Maar het lijkt nog wel even te gaan duren.

John laat tanden zien

Sander mompelde bij Khalid & Sophie al iets over een concurrentiebeding en daar lijken ze nu inderdaad last van te krijgen. “Daar schijnt nu een heel venijnig verhaal achter te zitten”, zegt ’s lands bekendste radiocolumnist Patrick Kicken in zijn Spreekbuis-column. “John de Mol is van plan ze aan hun concurrentiebeding te houden.”

Wat houdt dat precies in? “Een half jaar lang mogen ze niet bij een andere radiozender te horen zijn, schijnt in hun contract te staan. Nou reken maar uit, vanaf 1 november: dat betekent dat als er geen juridisch gevecht over gevoerd wordt beide heren pas vanaf 1 mei 2024 te horen mogen zijn bij JOE in de ochtend.”

‘Heel erg zuur’

Hier zullen Coen, Sander én JOE niet blij mee zijn, denkt Patrick. Het is namelijk de bedoeling dat de nieuwe, volwaardige programmering op 1 januari begint. “Langs de andere kant is het ook wel weer te begrijpen dat De Mol zo op zijn strepen gaat staan.”

JOE is immers een rechtstreekse concurrent van Johns andere zender Radio 10. “En waarom zou je je concurrent verder in het zadel helpen? Hij was ook al zo resoluut om ze meteen van de zender te gooien bij 538.”

Oorlogspad

Wellicht is dit allemaal wel een blessing in disguise, besluit Patrick. “Misschien doet dat half jaartje rust Coen, die ooit ook een burn-out had als zoveel deejays, wel goed en gaat ie ons nog verrassen in het voorjaar van 2024. Kan ie nog lekker effe uitslapen en geld opmaken.”

Hij besluit: “Maar dat De Mol op oorlogspad is, zoveel is duidelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol zou Coen & Sander aan het concurrentiebeding willen houden. Flauw of begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen