Bridget Maasland vuurt Marcel & Gijs: ‘Ze zijn heel onsympathiek’

Bridget Maasland is absoluut geen fan van Marcel & Gijs, de zomerse vervanger van Vandaag Inside. Ze vindt de presentatoren namelijk onsympathiek. “Daar heb ik geen zin in.”

Gijs Groenteman, Bridget Maasland en Marcel van Roosmalen © SBS 6

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn volgens Bridget Maasland helemaal niet geschikt om vijf dagen per week een talkshow te vullen. “Heb je niet het gevoel dat dit toch… Het is een act die één keer in de week leuk is, want dan kan je, hè, kill your darlings, dan kan je eigenlijk alle leuke dingen in één aflevering stoppen…”, zegt ze in de BLVD Podcast.

Bridget kritisch

Hun cynische blik op de wereld wil je gewoon niet de hele week op de buis, aldus Bridget. “Nu moet je het zo uitspreiden over de hele week, waardoor er te weinig handvatten zijn.”

Collega Rob Goossens: “Toch gaat het natuurlijk met hun podcast nog steeds goed na al die maanden.”

Bridget: “Ja, maar een podcast is toch anders dan televisie maken.”

Luuk Ikink: “Ja, zij zijn ook anders. Ik vind ze best wel een beetje nerveuzig ogen, terwijl ze in die podcast helemaal losgaan.”

Sikkeneur

De podcast is volgens Luuk meer naturel. “Vooral Marcel doet daar heel veel typetjes en dan gaat hij een ellenlange monoloog houden, wat echt heel leuk is, maar dat doet hij op tv niet. Dus het is echt wel een ander character op tv als in de podcast. Ik denk dat ze zich daar gewoon veiliger voelen dan in die studio.”

Bridget slaat over. “Het ongemak vind ik één keer in de week leuk. Het is ook een beetje dat onsympathieke, hè. Ik heb ook geen zin om de hele avond naar iets te kijken. Nou ja, het laatste gedeelte van de avond, en dan een beetje met een sikkeneur naar bed te gaan. In die teneur ga ik dan naar bed.”

Merel en Sam

Een andere optie voor de zomerse vervanger van Vandaag Inside was een programma met Merel Ek en Sam Hagens, de politiek analisten van het programma. Dat is er uiteindelijk niet gekomen.

Merel en Sam stonden er allebei voor open. Zij eerder: “Dat zou leuk zijn geweest met Sam. Ik weet niet of ik het had gekund. Dat is iets heel anders dan ik nu doe. Dan moet je volgens mij eerst een screentest doen, maar het lijkt me wel hartstikke leuk, zeker als je andere gasten ontvangt die je kunt bevragen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen