Catherine Keyl valt uit tegen Carice van Houten: ‘Lekker principieel’

Catherine Keyl valt behoorlijk uit tegen Carice van Houten, het boegbeeld van de BN’ers die vorige maand protesteerden op de A12. “Ja, lekker principieel!”, briest de tv-senior.

Carice van Houten en Catherine Keyl © SBS, RTL

Carice van Houten heeft kortgeleden besloten om klimaatactivist te worden en ze gaat er vol voor. Zo heeft ze vorige maand ook geprotesteerd op de snelweg A12, waar ze zelfs werd aangehouden. Andere BN’ers die erbij aanwezig waren, waren onder anderen zangeres Merol, schrijfster Simone van der Vlugt en acteur Sieger Sloot.

Lachwekkend

Ondanks haar goede bedoelingen krijgt Carice nu een flinke sneer te verwerken van Catherine. Zij zit aan de andere kant van het groene spectrum en vindt het juist lachwekkend dat Schiphol moet krimpen. “Wij weten natuurlijk allemaal dat wij het in Nederland zo geregeld hebben dat de vervuiling meteen ophoudt bij de grens”, schrijft ze in Vrouw.

Ze verduidelijkt: “Dit is sarcastisch bedoeld. Net zo goed als dat wij actrices hebben die op de A12 gaan liggen als protest tegen het milieu, maar die vervolgens wel drie keer per maand naar Amerika of Australië heen en weer reizen omdat ze er vriendjes of werk hebben.”

‘Lekker principieel!’

Catherine doelt hier natuurlijk op Carice’s vriend Guy Pearce, die uit Australië komt, en op haar klussen in Amerika. “Als je ze er dan naar vraagt, heet dat functioneel reizen. Ja, lekker principieel. Net zoiets als die milieu fanatiekelingen die natuurlijk wel zelf elke dag minstens 20 minuten douchen, omdat ze dat gewend zijn.”

Zelf heeft Catherine naar eigen zeggen geen zin in die hypocrisie. Zij gaat dan ook niet op de A12 liggen. In tegendeel. “Zou iemand nog iets om de KLM geven? Of gaan ze gewoon Shell en Unilever achterna, het land uit, omdat we blijkbaar geen enkele trots meer hebben?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Carice van Houten geloofwaardig als klimaatactivist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen