Gordon aan de slag bij Radio 10? ‘Wát! Dit lijkt me onmogelijk…’

Het klinkt als volstrekte nonsens: Gordon is volgens radiocolumnist Patrick Kicken in de race om de ochtendshow van Radio 10 te gaan doen. “Maar dat lijkt insiders toch echt onmogelijk.”

Gordon © RTL

Het is de grootste radiozender van John de Mol: het golden-oldies-station Radio 10. Het vertrek van Gerard Ekdom is een behoorlijke mokerslag voor de zender. Wie kan er in zijn voetsporen treden? Gordon, heeft radiocolumnist Patrick Kicken gehoord. “Dit komt toch wel van een bron die het in het verleden al eens vaker bij het rechte eind had.”

Gordon naar Radio 10?

Patrick beoordeelt het als een betrouwbaar gerucht, schrijft hij in zijn Spreekbuis-column. Maar Gordon en John zijn toch net met slaande ruzie uit elkaar gegaan? Goor riep dat hij de vlag zou uithangen als zijn contract bij Talpa eindelijk was afgelopen, omdat John niet tegen zijn kritiek zou kunnen en hem daarom op de reservebank had gezet.

“Maar zoals zo vaak in medialand: als je elkaar nodig hebt dan is alles weer vergeven en vergeten”, meent Patrick. “Radio 10 is John de Mol’s lievelingskindje en daar moet een krachtpatser in de ochtend komen, wil het station het niet gaan verliezen van directe concurrenten JOE, Radio 5 en Radio Veronica.”

Wenkbrauwen

Entertainmentkenner Bart Ettekoven vindt het een heel vreemd verhaal, zegt hij in Shownieuws. “Dat doet toch wat wenkbrauwen fronzen, want we weten allemaal dat hij hier vorig jaar met veel bombarie vertrokken is bij Talpa. De kans dat hij dan weer terug zou keren bij Talpa… Heel veel insiders zeggen: ‘Dat lijkt me onmogelijk.’”

“We weten allemaal hoe hij op dit moment… Hij heeft zich best wel negatief uitgelaten over John de Mol, hij wilde nooit meer voor die man werken, de vlag ging uit op het moment dat zijn contract was afgelopen. Dat hij dan al zo snel na het einde van dat contract terug in huis zou komen… Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.”

Goed ingelicht

Bart sluit het niet helemaal uit. “Patrick Kicken is doorgaans wel goed ingelicht. Het zou wel voor dé verrassing van het jaar zorgen als Gordon inderdaad terug zou komen op de radio, een plek waar hij in het verleden heel veel succes heeft gehad.”

Talpa laat weten niet op de geruchten te willen reageren, maar dat zegt volgens Bart niet zoveel. “Ze vinden het lekker dat er gespeculeerd wordt.”

Geen succes

Het is hoe dan ook een heel slecht idee, denkt mediakenner Ron Vergouwen. “Ik vroeg Gordon bij de Perstribune nog of ie weer radio wil maken en dat zou ie inderdaad héél erg graag doen. Maar of de luisteraar hem massaal in de armen sluit betwijfel ik hoor”, schrijft hij op X.

En dj Eric van Kleef: “Als je er al niet naast zit, wordt het geen succes. Gordon is een beschadigd merk met heel weinig goodwill.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen