Wietze de Jager met echtgenote op ochtendshow Sky Radio? ‘Néé!’

Wietze de Jager ziet het niet zitten om samen met zijn vrouw Lieke Veld de ochtendshow van Sky Radio te presenteren, zoals door Patrick Kicken is geopperd. “Heel slecht idee.”

Wietze de Jager en Lieke Veld © Radio 538, Instagram

Hij had goud in handen, maar door onophoudelijk te klagen over zijn werktijden is Wietze de Jager het kwijtgeraakt: dé prestigieuze ochtendshow op Radio 538. Zijn ambitie was ver te zoeken – op een gegeven moment riep hij op de radio dat hij terug wil naar een vierdaagse werkweek – en daarom heeft Tim Klijn dat programma overgenomen.

‘Het raarste ooit’

Patrick Kicken, de bekendste radiocolumnist van ons land, heeft in het verleden meermaals geopperd dat het een gouden greep zou zijn om Wietze samen met zijn vrouw op de ochtendshow van Sky Radio te zetten. Zijn vrouw Lieke Veld heeft namelijk ook jarenlang radio gemaakt; ze vertrok in 2017 bij Qmusic.

Vindt Wietze dit misschien wél een goed plan nu zijn radiocarrière op zijn gat ligt? Nee, dat wil hij ook niet. Hij rakelt dit voorstel van Patrick op als hij in Beau Monde de volgende vraag gesteld krijgt: “Wat is het raarste dat je ooit over jezelf hebt gelezen?”

‘Heel slecht idee’

Het raarste? Dit voorstel van Patrick dus, aldus Wietze. “Een of andere columnist (hij wil de naam van Patrick kennelijk niet noemen, red.) schreef een paar jaar geleden dat Talpa Radio er goed aan zou doen om Lieke en mij een gezamenlijke ochtendshow te geven op Sky Radio.”

Hij vervolgt: “Als je klaar bent met je relatie en zeker wilt weten dat het binnen een paar jaar stuk is, dan is dat inderdaad een heel goed idee, haha.”

‘Doe het niet!’

Heel verrassend is het niet: Wietze probeerde in het verleden zelfs om Lieke weg te houden bij Qmusic. “Als je allebei hetzelfde werk doet, heb je toch iets minder om over te praten als je thuis komt. ‘Doe het niet’, zei Wietze. Maar ik wilde het toch”, zei Lieke daarover. “We hadden afgesproken dat als het niet zou werken, ik de eerste was die zou opstappen.”

Maar goed, we zijn nu jaren verder en Wietze is niet echt meer in de positie om een heel eisenpakket op tafel te leggen. Een ochtendshow met zijn vrouw wil hij echter ook niet. Hoe houdt hij zijn extreme uitgavenpatroon dan in stand?

250 euro

Wietze smijt met zijn 538-tonnen. Zo koopt hij beláchelijk dure items voor zijn kinderen. “In de kraamweek na de geboorte van mijn oudste dochter zag mijn vrouw een afschrijving van 250 euro op onze bankrekening. Ze vroeg waarvoor dat was, want ik had alleen maar drie rompertjes gekocht.”

Hij vervolgt: “Mijn antwoord was: ‘Ik moet wel het beste van het beste rompertje hebben, want het is mijn dochter.’ Als het om de kinderen gaat, geef ik graag geld uit. En ik kan goed geld uitgeven aan ervaringen. Een tijdje geleden heb ik mijn ouders meegenomen naar De Librije, het sterrenrestaurant van Jonnie en Thérèse de Boer.”

Heerlijk. Nog twee keer klagen over zijn werktijden en Wietze en zijn ouders kunnen volgende keer een tafeltje pakken bij de plaatselijke KFC.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u Wietze de Jager op de radio?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen