Radio 10 wil Gordon absolúút niet hebben: ‘We zouden gek zijn!’

Dave Minneboo, de radiochef van Talpa, moet er niet aan denken om Gordon in huis te halen voor de ochtendshow van Radio 10. “We zouden wel gek zijn om dat te doen!”

Gordon en Dave Minneboo © MAX, Q

Patrick Kicken, de belangrijkste radiocolumnist van ons land, stelt dat er een hardnekkig gerucht gaat dat Gordon in de race zou zijn om de ochtendshow van Radio 10 te gaan presenteren. Het lijkt zwaar ongeloofwaardig, omdat het imago van de gevallen entertainer volledig aan gort ligt en mediamerken daar doorgaans liever niet mee geassocieerd worden.

‘We zijn niet gek!’

Wat klopt ervan? Jordi Versteegden, de sterverslaggever van De Telegraaf, heeft het uitgezocht. “Het gerucht ging dat hij daar de ochtendshow zou gaan overnemen van de vertrekkende Gerard Ekdom, die naar Radio Veronica komt. Ik heb dus even gebeld om het te checken, heel journalistiek”, vertelt hij in de podcast Strikt Privé.

En? “Nou, de linkerhand van John de Mol wat radio betreft, Dave Minneboo, die zegt: ‘We zouden wel gék zijn als we Gordon gaan binnenhalen, want dan weten we gelijk dat we een hoop ellende hier binnen hebben.’”

Pittige uitspraak

Co-host Jan Uriot, sterjournalist van Privé, schrikt van die openhartigheid. “Dat is nogal een pittige uitspraak dan.”

Jordi: “Nou, ik parafraseer dat een beetje, maar hij zegt: ‘Ja, waarom zouden we dat dóen op dit moment? Er is zóveel commotie rondom die man en hij is hier met herrie weggegaan.’ Want hij heeft John de Mol op een gegeven moment belachelijk gemaakt op een video op onze site, Telegraaf.nl.”

De vlag uit

Gordon zei daarin echt heel ontactische dingen over de man die miljóenen aan hem heeft overgemaakt: John de Mol. “Gordon zei: ‘Ik ga de vlag uithangen op het moment dat het mijn laatste dag is’, dus ja, volgens mij zit John de Mol helemaal niet te wachten om Gordon bij Radio 10 te ontvangen.”

Het zou hem financieel wel mooi uitkomen, denkt Jordi. “Hij is natuurlijk net terug van die Oscar-party van Elton John en daar kom je niet zonder dat je zo’n 66 duizend euro betaalt, heb ik begrepen.”

Opgeblazen

Dat feestje heeft Gordon ook al ontzettend zitten opblazen, aldus Jan. “René Mioch heeft ook gewoon verklaard van: als je een beetje centjes hebt, krijg je automatisch al een uitnodiging voor dat feestje, dus zo bijzonder was het niet. Kijk, Gordon deed voorkomen of hij inderdaad exclusief was uitgenodigd door Elton John.”

Jordi: “Alsof ze elkaar kenden ofzo.”

Jan: “Ja, maar dat blijkt dus helemaal niet het geval te zijn.”

Achterhoofd

Wat zegt Gordon zelf over het radiogerucht? “Eh, ik las zoiets. Nou, ik weet het niet, maar dan moet John de Mol op z’n achterhoofd gevallen zijn. Ik heb daar niks van meegekregen”, zegt hij op Radio 538.

Gordon zou er wel ja tegen zeggen. “Ik zou het wel heel leuk vinden. Wat ideaal zou zijn als ik nou zo’n ochtendshow doe, om hem lekker vanuit Dubai te doen, want daar is het drie uur later!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Dave Minneboo's reactie exemplarisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen