Marieke Elsinga begrijpt niets van Wietze de Jager: ‘Geen verschil’

Marieke Elsinga begrijpt er niets van dat Wietze de Jager de prestigieuze ochtendshow op Radio 538 heeft opgegeven vanwege het vaderschap. “De combinatie is juist perfect!”

Wietze de Jager en Marieke Elsinga © Radio 538, RTL

Het is zelden vertoond in de Nederlandse radiohistorie: Wietze de Jager is na dik een jaar van de ochtendshow van Radio 538 afgehaald, omdat hij on air zat te klagen dat het allemaal zo lastig te combineren is met het vaderschap. Onbegrijpelijk, vindt Marieke Elsinga het. Althans, dat laat ze blijken in gesprek met Het Parool.

Perfecte combinatie

Zelf is Marieke ook ouder en zij doet de ochtendshow op Qmusic. Het is juist prima met elkaar te combineren, zegt de presentatrice, die zelf overigens niet naar Wietze verwijst. “De combinatie van een klein kind en de ochtendshow blijkt perfect. Jip is nu negen maanden, gaat om zeven uur naar bed en is uiteraard ook weer vroeg wakker.”

Ze vervolgt: “Na onze uitzending ben ik vaak binnen een uurtje alweer thuis en heb ik nog alle tijd met hem. En moe ben je toch wel. Een kind of een ochtendshow, dat maakt in dat opzicht geen enkel verschil.”

4.41 uur

Hoe zien de dagen van Marieke eruit als ze de ochtendshow op Q doet? “De wekker gaat om precies 4.41 uur. Dan snooze ik één keer tot 4.50 uur. Daarna lees ik de nieuwsapps en stap ik tegen vijf uur mijn bed uit. Ik douche, eet een kiwi en zit om 5.20 uur in de auto.”

Het is acht minuten rijden naar de studio van Qmusic. “Dus om half zes ben ik in de studio. Daar eet ik dan tijdens het eerste liedje een kommetje havermout. Ik probeer in de avonden om 20.30 uur richting mijn bed te gaan. Om 21.30 moet ik er van mezelf uiterlijk in liggen.”

Vier dagen

Het is overigens wel zo dat Marieke vier dagen per week werkt. Dat wilde Wietze ook, maar dat kwam hem op veel kritiek te staan. “In de maanden richting mijn zwangerschapsverlof voelde ik dat ik op de rem moest trappen. Een burn-out is een te groot woord, maar ik had echt rust nodig. Een kleine twee maanden heb ik niet gewerkt.”

Ze vervolgt: “Toen ik na mijn bevalling weer terugkwam, begon ik voor de zekerheid met vier dagen. Het voelt verstandig om dat nu zo te houden. Voor mij staat namelijk mijn leven op één, niet de ochtendshow, hoe leuk die ook is om te maken.”

Luuk eens

Eerder liet ook Luuk Ikink al weten dat hij Wietze niet begrijpt. Hij is ook een vader met een dagelijks programma. “Je kunt je kinderen van school halen en dan ben je met je kinderen, je kunt ze in bed leggen, je kunt met ze eten, je gaat lekker gelijktijdig met de kinderen naar bed toe”, zei hij eerder.

“Ik kan me dan niet voorstellen dat je dan zegt: ‘Nee, ik wil dat niet meer.’”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen