Mattie Valk uit stoel gezet tijdens reis vanuit Londen: ‘Heel gênant’

Mattie Valk heeft een gênant moment meegemaakt tijdens zijn treinreis vanuit Londen. Een Eurostar-steward stuurde hem tijdens die rit pardoes uit zijn stoel. “Ik moest gewoon verzitten.”

Mattie Valk © RTL

Het is een bekend gezegde: een brutaal mens heeft de halve wereld. En brutaal zijn de BN’ers wel. Helaas heeft dat voor Mattie Valk niet echt goed uitgepakt. “Ik was een tijdje geleden in Londen en ik ging met de trein. Sowieso leuk, want dan ga je onder het water door, hè?”, vertelt de radio-dj in zijn programma op Qmusic.

Just say hello

Mattie was tevreden met zijn stoel op de heenreis (‘zo’n heel lekker stoeltje dat ik in m’n eentje zat aan het raam’), maar: “Op de weg terug kwam ik die coupé binnen en zag ik dat ik in een tweezitter zat. Links van mij zat een man aan het raam, en ik zat dus rechts van hem. En toen dacht ik: ah, oké, minder leuk dan aan het raam zitten in je eentje.”

Hij besloot om er het beste van te maken. “Ik ga naast hem zitten, dus ik zeg: ‘Hallo!’ Het was een Engelsman, dus: ‘Hello.’ Ik leg mijn laptop neer die ik had meegenomen, ik krijg een bakje koffie van die vrouw in de trein en ondertussen valt nog zijn ene oordopje op de grond en die raap ik nog voor hem op.”

Geschikte vent

Als je de luxe van een Tesla gewend bent, is hutjemutje in de trein zitten toch even wennen. “Je weet dan ook: ik ga 3,5 uur naast deze man zitten, wij zijn travel buddy’s zonder dat je het zelf wil. Het was op zich een heel geschikte vent, want je zal altijd maar net iemand hebben die óf een beetje stinkt of een beetje snurkt. Dit was een heel geschikte peer.”

Toch bleef het aan Mattie knagen dat hij geen privéstoel had. “Dus die trein vertrekt en er bleef rechts naast mij een stoel open. Dat was zo’n stoel aan het raam die ik op de heenweg had, dus toen dacht ik: ga ik hem verlaten en op wat voor manier en hoe leg je het uit? Schuif ik anderhalve meter op?”

‘Nothing personal’

Mattie besloot zich te verplaatsen. “Ik denk: ik raap mijn moed bij elkaar en ik ga het gewoon zeggen. Van: het kan nu nog, want we zijn nog maar tien minuten onderweg. De mini-break-up. Ik zeg: ‘Listen, it’s nothing personal, but I prefer to sit at the window, so I’m gonna sit in that chair over there.’ ‘No problem, buddy, no problem, buddy.

Er volgde volgens hem een hele ‘volksverhuizing’. “Ik ga in de stoel zitten bij het raam, de deur vliegt open en er komt een vrouw binnen met allemaal tassen.”

Weggestuurd

Die vrouw was op zoek naar de stoel waar Mattie op was gaan zitten. “Ik zie haar zoekend door de coupé gaan en ik hoor de assistent van die trein zeggen: ‘It should be here, I think. I think it’s seat 17.’ En ik zat net één minuut in seat 17.”

BN’er of niet: Mattie werd keihard teruggestuurd naar zijn eigenlijke zitplaats. “Dan moet je dus gaan verzitten. Ik moest weer terug en ik ging weer naast die man zitten. Ik zei: ‘Here I am again.’”

Wát een verhaal…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mattie Valk heeft dit verhaal minutenlang verteld op de radio. Interessant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen