Gaan Coen en Sander meer geld verdienen bij JOE? ‘Zóveel ton…’

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga laten de radiowereld flink schrikken met hun plotselinge verhuizing naar JOE, het nieuwe zusje van Qmusic. “Hoeveel ton ze gaan verdienen?”

Coen & Sander © JOE

De nieuwe radiozender JOE, die onlangs de oude FM-frequentie van Radio 10 in handen kreeg, heeft twee beroemde radio-dj’s in huis gehaald om de ochtendshow te gaan doen: Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Zij hebben het besluit van Radio 538 om hen uit elkaar te halen nooit gesteund, en nu pakken ze hun baas John de Mol terug.

Niet meer geld

Coen en Sander waren als duo nog maar één keer per week te horen bij 538, namelijk op de vrijdag, maar die zender heeft ze deze week diréct voor de buis gehaald. Elke radiominuut Coen en Sander is immers gratis reclame voor de concurrent en dat betekent een mooie vakantie voor de heren, wier huidige contract eind oktober afloopt.

Hun transfer naar JOE zal vooral met hun hereniging te maken hebben en niet zozeer met geld, zegt ’s lands bekendste radiocolumnist Patrick Kicken. Hij had enkele weken geleden de primeur over de overstap van Coen en Sander. “Ik denk niet dat het startbedrag veel hoger is als dat ze nu verdienen”, zegt hij in De Telegraaf.

Drie ton de neus

Wat gaan Coen en Sander dan verdienen? “Dat zal rond de drie ton per persoon zijn. Maar ik verwacht wel dat ze een bonusregeling hebben afgesproken. Dat als het station een succes wordt, dat ze er vijf procent salaris bij krijgen. Ook kunnen ze een grote reclamecampagne met bijvoorbeeld posters door het hele land hebben uitonderhandeld.”

Patrick waarschuwt JOE wel om niet te veel praatjocks in huis te halen. “Op dit moment wordt er weinig gepraat op de zender en laten ze vooral de muziek spreken. De luisteraar waardeert dat en je ziet dat ze nu al reageren op het nieuws over Coen & Sander dat ze bang zijn voor te veel geklets.”

Aan elkaar praten

De rest van de programmering kan beter bestaan uit inwisselbare types, aldus Patrick. “Eigenlijk hoeven ze nu alleen nog maar dj’s te zoeken die lekker hitjes aan elkaar kunnen praten.”

Patrick heeft in Coen & Sander wel vertrouwen. “Het is goed geweest dat ze even een tijdje geen dagelijkse gezamenlijke show hebben gehad. Door ook solo radio te maken konden ze erachter komen dat ze samen het allersterkst zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen