‘Wietze de Jager na eindeloos geklaag de laan uit bij Radio 538’

Wietze de Jager heeft zijn radiocarrière de gipskamer in geholpen. Hij had hét meest begeerde uitzendplekje in handen bij Radio 538, en toen? Klagen. Klágen! “Nu degradeert hij naar 3FM.”

Wietze de Jager © Radio 538

De uren tijdens de ochtendspits zijn voor radio-dj’s het ultieme: als je dáár zit, dan ben je een héle grote. Het is Wietze de Jager gelukt. Hij mocht begin vorig jaar het stokje overnemen van Edwin Evers’ eerste opvolger Frank Dane, samen met collegaatje Klaas van der Eerden. En toen begon-ie met klagen: zwáár, vond hij het. Zó zwaar!

Wietze de Klager

Na jaren toegewerkt te hebben naar dat ochtendspits-slot van 538, kwam Wietze erachter dat hij die paar uurtjes werken in de ochtend echt niet te doen vond. Gewoon uitputtend die drie uurtjes plaatjes aan elkaar praten. Toen hij live op de radio riep – waarom weet niemand – dat hij een vierdaagse werkweek wil, was het gedaan.

Wietze werd uiteindelijk uit die ochtend vandaan getrokken door John de Mol, want in een klaagjock heeft hij geen zin. Nu zit Tim Klijn er met de oude sidekicks van Evers en die klagen er ook op los, maar dan niet over hun werk. Dat scheelt weer. En wat er nu met die Wietze gaat gebeuren? Die gaat nu helemaal richting de uitgang.

‘Gaat naar 3FM’

Althans, dat stelt Patrick Kicken, de belangrijkste radiocolumnist van ons land. “Ik hoorde je naam van het weekend rondgaan op het Lowlands Festival”, zegt hij in zijn nieuwste Spreekbuis-column, die aan Wietze gericht is.

Hij vervolgt: “Je (nu nog) ex-collega’s Ivo van Breukelen en Barend van Deelen liepen daar, al dan niet een klein beetje onder invloed van bier en andere ontspannende middelen, rond te bazuinen dat er binnenkort nóg een 538 jock de overstap gaat maken naar het NPO zorgenkindje 3FM. Niet tegen mij maar ik stond er toevallig bij.”

Derde keus

Dat gaat dus over Wietze, aldus Patrick. “Wat het hele verhaal voor Wietze de Jager een beetje zuur maakt is dat hij, naar nu blijkt, derde keus is.”

Eerst zijn Tim op het Broek en Giel Beelen benaderd, weet hij. En het wordt dus Wietze. “Qua salaris zal hij ook flink moeten inleveren maar daar hebben we in Nederland kinderbijslag voor uitgevonden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De NPO heeft een salarisplafond van 223 duizend euro. Is Wietze de Jager dat waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen