‘Wietze de Jager zit tegen burn-out aan, moet al eerder stoppen’

Wietze de Jager, dankzij RTL Boulevard inmiddels ook bekend als Wietze de Klager, zit volgens Patrick Kicken tegen een burn-out aan. “Hij is momenteel letterlijk chronisch vermoeid.”

Wietze de Jager © Radio 538

De 34-jarige Wietze de Jager nam begin vorig jaar, met een vrouw en drie kinderen thuis, de belangrijkste show van Radio 538 over: het programma tijdens de ochtendspits. En nu, met een vierde kind in aantocht, komt hij er ineens achter dat dat toch te veel is. Merkwaardig, aangezien hij als oud-host bij Qmusic al wist wat het is om zo’n show te dragen.

Chronisch vermoeid

Radio 538 moet nu voor de zóveelste keer de ochtendshow omgooien. Het goede nieuws is dat Wietze wordt vervangen door Tim Klijn en de oud-sidekicks van Edwin Evers, namelijk Niels van Baarlen en Rick Romijn. Het slecht nieuws is dat de luisteraar nog tot na de zomer naar de ongemotiveerde Wietze moet luisteren.

En volgens Patrick Kicken, de belangrijkste radiocolumnist van ons land, is dat heel slecht nieuws. Hem is namelijk ter ore gekomen dat Wietze inderdaad zwaar ongemotiveerd achter de microfoon zit. Hij zou ‘chronisch vermoeid’ zijn.

‘Haal hem weg!’

Het is dan ook veel beter om Wietze direct uit de ochtend te wippen, zegt Patrick in zijn column bij Spreekbuis. Temeer omdat de luistercijfers momenteel in zeer, zeer zwaar weer zitten. “Er zou urgent gehandeld moeten worden, maar nee, Wietze wordt pas ‘na de zomer’ vervangen.”

Hij adviseert: “Er kwam mij ter oren dat Wietze de Jager letterlijk chronisch vermoeid het belangrijkste programma van de dag zit te doen. Laat die gozer dan zo snel mogelijk bijkomen en haal de vervangers per 1 mei weg bij Veronica, niet pas in augustus of september.”

Kostenplaatje

Het is voor het kostenplaatje ook veel beter om Wietze nu al met vakantie te sturen, denkt Patrick. “Anders kunnen we hem binnenkort als nieuwste lid verwelkomen bij De Burn-out Club. Gaat het ze nog veel meer geld kosten.”

Volgens mediajournalist Dennis Jansen moeten we allemaal niet zo overdrijven. “Ik vind wel dat hij heel veel over zich heen krijgt eerlijk gezegd”, zegt hij in de AD Mediapodcast. “Ik denk dat hij zich gewoon een beetje vergist heeft. Dat het later indaalt. Ik snap wel dat hij zich niet voor een lange periode wil vastleggen als viervoudig vader.”

Begrip van Angela

AD-diva Angela de Jong heeft eveneens begrip voor Wietze. “Misschien trok z’n vrouw het niet met drie kleintjes alleen. Het moet in de praktijk ook wel kunnen. Je kunt er toch tegenaan lopen dat je denkt: ik ben hier niet voor voor gemaakt?”

Het aanvankelijke voorstel van Wietze om terug te gaan naar vier dagen per week was heel begrijpelijk, vindt Angela. “Zelfs op televisie is er niemand meer die van januari tot december een talkshow doet op de late avond. En Wietze krijgt het hele land over zich heen, ‘want het is een verwende eikel’. Terwijl ik denk: hoe belangrijk is dat baantje?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen