Sander Lantinga: ‘Ja, 538 heeft ons echt diréct van zender gehaald’

Sander Lantinga heeft gisterenavond in de talkshow Khalid & Sophie gereageerd op het feit dat Coen Swijnenberg en hij direct van zender zijn gehaald door Radio 538. “Logisch misschien.”

Sander Lantinga © NPO

Dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga weinig loyaliteit meer voelden naar Radio 538 is meer dan logisch: de twee zijn vorig jaar nogal hardhandig uit elkaar gehaald door de radiozender. Aangezien ze liever als duo samenwerken, was het voor de nieuwe concurrent JOE dan ook niet zo lastig om ze in huis te halen voor de dagelijkse ochtendshow.

Ochtendmens?

Sander is buitengewoon gelukkig met deze mogelijkheid, vertelt hij in de talkshow Khalid & Sophie. “Ja, wij krijgen een nieuwe kans op een nieuw avontuur. We gaan de ochtendshow doen bij een nieuwe zender, die nu denk ik 2,5 maand in de lucht is: JOE, het zusje van Q. Daar mogen wij op termijn de ochtendshow gaan doen.”

Is hij een ochtendmens? “Nou, ik heb vier kinderen, dus je wordt het vanzelf. Ik was vroeger vooral een avondmens en dat word ik steeds minder. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om ook om 22.15 uur naar bed te gaan met een goed boek. Dat was vroeger echt totaal niet aan de orde. Dan moest het altijd 1.30 uur worden, anders had ik niet geleefd.”

‘Gelijk naar bed!’

Daar is nu geen sprake meer van, aldus Sander. “Dat schuift op. Dus als ik eerder naar bed kan, kan ik ook eerder opstaan, dus dat komt wel goed. Dan is het Khalid & Sophie kijken en dan naar bed gewoon!”

Radio 538 heeft ervoor gekozen om per direct te stoppen met Coen & Sander, waardoor ze de komende maanden niet te horen zullen zijn op de radio. “Ze hebben ervoor gekozen om ons van zender te halen. Dat is hun keuze en dat heb ik te accepteren”, reageert de radio-dj.

Logisch

Sander heeft er niet zoveel moeite mee. “Ja, daar is wat voor te zeggen en ik snap het eigenlijk ook wel, want we gaan natuurlijk naar de concurrent. Dan handelen ze op deze manier, dus logisch ook misschien wel.”

Krijgt hij doorbetaald tijdens zijn lange vakantie? “Nou, we hebben een concurrentiebe… Daar moet nog over… Daar kan ik verder niet al te veel over zeggen, maar ik begrijp niet volgende week bij JOE. Laat ik het zo zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Radio 538 heeft Coen & Sander direct van zender gehaald. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen