‘Gerard Ekdom niet blij bij John de Mol, wil zo snel mogelijk weg’

Oei: er lijkt stront aan de knikker bij Radio 10, de meest beluisterde radiozender van John de Mol. Neemt zijn paradepaardje Gerard Ekdom de benen? “Zijn contract loopt bijna af.”

John de Mol en Gerard Ekdom © SBS, NPO

Na de ineenstorting van Radio 538 kan John de Mol één ding níet gebruiken, namelijk dat zijn meest beluisterde station Radio 10 ook een duikvlucht neemt. Gerard Ekdom is dé grote ster van de zender, maar er wordt flink aan hem getrokken. De nieuwe grote concurrent JOE schijnt hem zelfs een bod van 800 duizend euro te hebben gedaan.

‘Gerard niet op plek’

Volgens Johns bedrijf Talpa is er helemaal niets aan de hand en is iedereen ontzettend happy, maar AD-mediajournalist Marcus den Blanken stelt dat dat niet helemaal klopt. “Ik vang toch wat dingen op… Gerard Ekdom zit volgens mij niet meer helemaal op zijn plek bij Radio 10”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

Gerard is zich rot aan het oriënteren, weet hij. “Gerard Ekdom heeft al met verschillende partijen gesproken en lijkt zich gewoon niet meer helemaal op zijn gemak te voelen bij Radio 10. Hij lijkt wat waardering te missen.”

Portemonnee

Manuel Venderbos, die naast Shownieuws ook deze podcast presenteert, maakt daarop een hele cynische opmerking. “Ja, of dat roept zijn portemonnee?”

Marcus weet niet of dat meespeelt. “Nou, zijn contract loopt ook gewoon binnenkort af. Wanneer weet ik niet zo uit mijn hoofd zeggen, maar binnenkort. Dus hij hoopte erop om al gewoon verlengd te zijn bij Radio 10, maar dat is niet gebeurd. Nou ja, nu ligt alles open.”

Geen JOE

Het is nog niet duidelijk waar Gerard precies heen zou willen. “Ik begrijp dat hij heel graag de ochtend wil blijven doen, dus een overstap naar JOE lijkt er niet in te zitten, want Coen en Sander gaan daar de ochtend doen. Maar Radio Veronica lijkt hij ook wel te zien zitten”, aldus de journalist.

Radio Veronica is sinds kort níet meer van Talpa en Rob Stenders zou daar gaan vertrekken. “Rob Stenders gaat de overstap maken naar Radio 2. Die gaat gewoon terug bij BNNVARA. Die had nog zo’n open contract liggen: kom maar weer terug. Ja, Rob is daar altijd welkom. Dat is gewoon, die is even weg geweest…”

Kans aanwezig

Rob is momenteel van 14.00 tot 16.00 uur te horen op Radio Veronica en de ochtendshow is daar in handen van Frank van der Lende. Als Gerard zo’n ontzettende ochtendtijger is, dan zal Frank zich zorgen maken.

Marcus: “De kans is aanwezig dat Ekdom op een gegeven moment Radio 10 verlaat en dan is Veronica best wel een aannemelijke optie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdient Gerard Ekdom ook een eigen show op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen