Frans Duijts weer enorm poenerig op tv: ‘Rolex gekocht voor vrouw’

Frans Duijts is kennelijk zo onzeker over zijn middelmatige liedjes dat hij op televisie maar blíjft pochen met zijn rijkdom. Ditmaal roept hij dat hij een peperdure Rolex heeft gekocht voor zijn vrouw.

Frans Duijts © SBS 6

Dik anderhalf jaar geleden haalde Frans Duijts voor het eerst uitgebreid het nieuws met zijn poenerige gedrag. Terwijl velen het moeilijk hadden tijdens de coronacrisis, besloot hij uitgebreid zijn 280 duizend euro kostende patserbak te etaleren op social media. Hij vindt het belangrijk om zijn dochters mee te geven zich niet te schamen voor luxegoederen.

Pochende Frans

Het lijkt erop dat Frans een soort bewijsdrang heeft, waardoor hij continu moet laten blijken hoe vermogend hij is. Zo schepte hij vorige maand nog op dat hij ondanks zijn 85 zonnepanelen nog steeds 2.000 euro per maand kwijt is aan energiekosten. En nu neemt de volkszanger wéér de ruimte om uitgebreid te pochen.

Frans was gisterenavond te gast in de talkshow HLF8, waar een van de onderwerpen over luxegoederen ging. “Bas, koop je wel eens wat voor Tooske?”, vroeg presentator Sam Hagens aan tafelgast Bastiaan Ragas.

‘Ooooh, koopje!’

Bastiaan geeft aan niet van de dure dingen te zijn. “We wonen heel mooi, dus daar steken we wel geld in. (…) Ik heb één keer een Fendi-bank gekocht, van een plaatje ook… Heel verstandig. Het was een heel dure bank. Dat was in mijn rijke tijd. En die zat voor geen meter. Achtduizend euro.”

Frans breekt daarop direct in om te laten blijken dat achtduizend euro voor hem niet zoveel geld is. “Oooh, koopje! Voor zo’n bank. Hoe groot was-ie?”

Bastiaan gevat: “Net zo groot als jouw auto.”

Rolex

Sam stelt dezelfde vraag dan aan Frans. “Frans, koop jij wel eens wat voor jouw vrouw?”

Frans: “Ja, wel eens. Sieraden of een tasje of een ehh… Ik heb laatst nog een mooi horloge voor d’r gekocht. Een Rolex. Een Rolex. Ja, een Rolex. Dat wordt alleen maar meer waard, dus dat zie je ook een beetje als investering, máár: je moet je vrouw af en toe ook kietelen.”

Sam: “Met een Rolex?”

Frans: “Met een Rolex.”

Lambo of Gucci

Bastiaan: “Ik vind het een beetje raar die opmerking.”

Frans: “Dat past naast jouw bankstel! Een beetje vergelijkbaar! (…) Je kan tegenwoordig ook je Insta niet openen of je ziet een Lambo of je ziet een Gucci.”

Sam: “Dat is jóuw Insta, Frans.”

Bastiaan: “Ja, ik zie heel andere dingen. (…) Ik zeg tegen mijn meisjes en mijn zoon ook, die kleding met merkjes willen: ‘Als jij iets koopt wat 200 euro kost en eigenlijk 10 euro kost om te maken, dan zit er een of andere vetklep in een hele grote boot op de Middellandse Zee enorm zich helemaal rot te lachen dat jullie dat allemaal betalen voor dat merk.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Duijts raakt niet uitgepraat over zijn rijkdom. Armoedig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen