John van den Heuvel maakt bizarre cocaïne-opmerking over Maan

Wow: wat roept John van den Heuvel nou weer over Maan de Steenwinkel? De misdaadjournalist brengt haar, net als Yvonne Coldeweijer, in verband met cocaïnegebruik. “Een bommetje!”

Maan de Steenwinkel en John van den Heuvel © RTL

Maan de Steenwinkel heeft een flinke metamorfose ondergaan sinds ze samen is met een van de jongens van Goldband, een band die in opspraak is geraakt vanwege het normaliseren van cocaïnegebruik. Ze verdween in de winter plotseling uit de spotlights en direct gingen er geruchten dat ook Maan aan de snuif zou zitten, maar dat ontkende ze zelf.

Paranoia

Net zo plotseling als ze uit de spotlights verdween, is Maan nu weer terug. Ze heeft gisteren een nieuwe single gepresenteerd, inclusief videoclip: Paranoia. Het muziekje gaat over ‘de haat/liefde verhouding met de spotlight en wat ik kan voelen wanneer ik de deur uitloop en m’n voelsprieten aangaan’, legt ze uit op Instagram.

Muziekdeskundige Shay Kreuger heeft de nieuwe plaat gisterenavond behoorlijk afgekraakt in RTL Boulevard. “Ik weet niet zo goed waar dit gedraaid gaat worden. In de club? Ga je er dan helemaal los op? Ik heb geen idee. Thuis of in de auto? Ik niet per se.”

Catchy

Luuk Ikink klinkt iets enthousiaster. “Het bleef wel plakken, moet ik zeggen, dat ‘para-para’. Het leek een beetje op Europapa. Het bleef wel hangen.”

Shay: “Haha. Ja, zou het rond dezelfde tijd geschreven zijn? Ja, ik vond dit niet heel catchy om eerlijk te zijn…”

Aran Bade: “Het is ook iets anders dan we van Maan verwachten. Dat bedoel je, denk ik?”

Shay: “Nee. Ik wil eigenlijk het liefst ballad-achtige muziek van Maan en dan een beetje Adele-achtig. Niet om te zeggen dat ze hetzelfde bereik heeft als Adele, maar ik denk dat ze dat met haar stemgeluid… Ze kan van die hele mooie verhalen vertellen.”

Cocaïne

John van den Heuvel breekt vervolgens in met een vraag. “Weet iemand waar die titel vandaan komt, Paranoia?”

Shay: “Nou, we hadden het er net eventjes over met Aran. Als je naar de tekst luistert bezingt ze eigenlijk een moeilijke tijd waar ze doorheen is gegaan of gaat.”

Aran: “Ja, ze voelt zich achtervolgd door de pers en ze krijgt nooit rust.”

John: “Van heel veel coke word je ook paranoia.”

Bommetje

Wow, dit geeft het Boulevard-item echt een heel bijzondere wending. Waarom zou John de cokegeruchten over Maan oprakelen? Beschuldigt hij haar hier indirect van cokegebruik?

Zijn collega’s in de studio beginnen van het ongemak te lachen. Daphne Bunskoek: “Oké, John dropt even een bommetje erin. Hahahaha.”

Aran: “Nou, John, ik vind dit een heel plausibel verhaal. Ja, het zou zomaar kunnen! Hahaha.”

Single

De nieuwe single van Maan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat zo'n coke-opmerking wel thuishoort in RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen