Frans Bauer laat zich uit over omstreden patsergedrag Frans Duijts

Ze heten allebei Frans, maar hun imago’s kunnen niet verder uit elkaar liggen. Frans Bauer is alom geliefd en wordt geprezen om zijn nuchtere instelling, Frans Duijts is een enorme patser.

Frans Bauer en Frans Duijts © SBS 6

Frans Bauer heeft in zijn muzikale carrière meer succes gehad dan Frans Duijts, maar hoe kan het dan dat de een met beide benen op de grond blijft staan en de ander de behoefte voelt om anderen de ogen uit te steken met zijn rijkdom? Het ligt natuurlijk allemaal aan je persoonlijkheid en Frans Duijts heeft een vrij narcistische en pocherige kant.

Beschadigd imago

Beide Fransen geven veel geld uit en leven in luxe, maar Frans Duijts voelt daarbij ook nog heel erg de behoefte om dat mensen onder de neus te wrijven. Hij haalde in de zomer zijn nieuwe Ferrari op, wat al een tikkie ordinair is, maar hij nodigde ook nog een cameraploeg van Shownieuws uit om dat allemaal te filmen.

Het imago van Duijts is daardoor onherstelbaar beschadigd, vooral omdat hij de kritiek zelf niet snapt. Zelf denkt hij dat de mensen hem helemaal geen patser vinden, maar dat de media dat ervan maken. Huh?!

Wat vindt Frans?

Wat vindt de ene Frans nou van de andere Frans? Bauer noemt geld ‘geen drijfveer’. “Wat moet je ermee? Je moet datgene doen wat je altijd hebt gedaan. Niet in één keer gek doen of weet ik wat.”

En dat is precies de reden dat er binnenkort niet ineens een blinkende Ferrari voor de deur zal staan in Fijnaart, legt hij uit in de Weekend. “Niet dat je jezelf niet mag verwennen, dat is allemaal prima, maar doe gewoon je ding.”

Autofreak

Galant als Bauer is, spaart hij Duijts als het gaat over diens patsergedrag. “Hij is helemaal autofreak, hij is zó verliefd op auto’s. Hij vertelt me er alles over als ik hem tegenkom. Dat vind ik mooi.”

Enigszins beschaamd verklapt Bauer dat hij zelf ook wel een behoorlijke dure verzameling heeft. “Ik heb dat met gitaren. Ik heb meerdere gitaren, vijftien stuks, waarvan de duurste 6.000 euro kost. Dat vind ik serieus geld, al is dat natuurlijk niet te vergelijken met zo’n auto.”

Auto’s en racen

Ja, zo’n Ferrari kost natuurlijk wel iets meer dan die zesduizend euro. “Maar”, zo besluit Bauer. “Frans heeft het altijd over auto’s en racen. Hij kan uren vertellen over zoiets als een stuur. Als hij dat nou leuk vindt… Hij doet er niemand kwaad mee en betaalt het zelf. Zolang hij maar niet te hard rijdt, haha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen