Matthijs van Nieuwkerk bezorgt NPO kopzorgen: ‘Géén vervanger!’

Matthijs van Nieuwkerk bezorgt de zenderleiding van NPO 1 flink wat kopzorgen met zijn plotselinge vertrek van televisie. Er is nog altijd geen vervanger gevonden voor Matthijs Gaat Door.

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Het is pijnlijk hoe snel Matthijs van Nieuwkerk na zijn abrupte vertrek van televisie in al zijn programma’s is vervangen. Astrid Joosten nam het Wetenschappelijk Jaaroverzicht van hem over, Patrick Lodiers is op de quiz The Connection gezet en de Top 2000 a gogo is moeiteloos verdergegaan met Herman van der Zandt als presentator.

Halsoverkop

Het maakt één ding duidelijk: ook de zogenaamd onvervangbare tv-grootheden zijn gewoon vervangbaar. Het enige probleem dat resteert is Matthijs Gaat Door. Het zit al in de programmatitel: dit is een zogenoemde personalityshow. Astrid Gaat Door, Patrick Gaat Door of Herman Gaat Door? Dat moet niemand willen.

Eigenlijk zou Matthijs Gaat Door volgende maand weer terugkeren op NPO 1, maar Matthijs Gaat Niet Door. En dus moet er halsoverkop een waardige vervanger worden gevonden voor dit mooie tijdslot.

Geen vervanger

Het lijkt erop dat de NPO nog steeds met de handen in het haar zit, zegt tv-kenner Tina Nijkamp. De voormalig zenderbaas van SBS 6 heeft de uitzendschema’s even nageplozen.

Ze schrijft: “NPO 1 heeft hun dagschema voor februari aangepast. Er is nog GEEN vervanging voor Matthijs Gaat Door in februari op het slot na Wie is de Mol. Dacht dat dit The Connection ging worden, maar blijkbaar niet. De tijd dringt inmiddels.”

Vacant

De NPO is er nog niet over uit. “Nu staat Ik Vertrek nog na Wie is de Mol, maar in februari verhuist Ik Vertrek naar de
donderdag. Op zaterdag zou op dat slot Matthijs Gaat Door komen.”

“Maar die plek is in de meest recente schema’s dus nog steeds VACANT”, besluit Tina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat er in 2023 weer een BN'er van het formaat Matthijs van Nieuwkerk gaat vallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen