Frans Duijts hard getroffen door energiecrisis: ‘2.000 per maand’

Frans Duijts wordt hard getroffen door de energiecrisis. De zanger heeft daar in de talkshow HLF8 zijn beklag over gedaan. “Ik ga straks over de 2.000 euro per maand heen”, zegt hij.

Frans Duijts en Catherine Keyl © SBS 6

De energiecrisis raakt ook bekend Nederland. Het raakt Frans Duijts allemaal éxtra hard, omdat hij ontzettend groot woont en ook nog eens gigantisch veel energie gebruikt. “Als je ziet wat er gebeurt met die prijzen… Dat is aan het verdubbelen en het wordt nog gekker volgens mij”, klaagt hij in de talkshow HLF8.

85 zonnepanelen

Catherine Keyl lacht in haar vuistje. “Er staan vrijstaande villa’s in het Gooi te koop die 2.000 euro energiekosten hebben. Denk je dat iemand ooit nog zo’n villa koopt?”

Frans, die naast haar zit, heeft zo’n enorme villa. “Het enige wat je kunt doen is verduurzamen met zonnepanelen onder andere en een warmtepomp. Ik ben daar nu ook mee bezig. Ik wilde daar totaal niet aan, maar ik heb er nu 85 en, schrik niet, ik verbruik 23.000 kuub elektra per jaar.”

1.800 euro

Catherine verbaasd: “Maar joh, wat doe jij dan? Zit je de hele dag in het bubbelbad ofzo?”

Frans: “Ja, die staat ook nog aan, maar nu even niet trouwens, maar mijn schoonouders wonen ook nog bij ons inpandig.”

Wat betaalt hij dan? “Volgens mij is het 1.800 en een beetje in de maand. Dat gaat denk ik door naar boven de 2k. Ik wil eigenlijk, sorry dat ik het zeg, hartaanval-Vattenfall afknippen en zelfvoorzienend zijn. Het is echt bizar.”

Gigantisch verbruik

Catherine vindt het verbruik van Frans niet normaal. “Ja, maar luister, hoe kan het dat je zoveel verbruikt dan? Wat doe je?”

Frans: “Ik woon ook best wel groot, zal maar zeggen. Ik heb 2.300 kuub aan ruimte.”

Catherine: “Ja, dat zegt me niets. Hoeveel vierkante meter is dat?”

Frans: “Eh, ik zit op 1.800 vierkante meter van de woning.”

Catherine: “Hè?! Dat is mijn straat ongeveer!”

58.000 euro

Presentatrice Leonie ter Braak vindt het heftig. “Ik ben het even aan het verwerken. Die zonnepanelen zijn ook niet gratis.”

Frans: “Dat is niet gratis. Daar doet de overheid wel in mee, want de btw wordt teruggegeven. Daar betaal ik iets van 54.000 tot 58.000 euro voor.”

Na het uitgebreid etaleren van zijn rijkdom krijgt Frans een sarcastische opmerking van René Mioch voor zijn kiezen: “Ik denk dat we gewoon allemaal zangles moeten gaan nemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u medelijden met Frans Duijts?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen