Wilfred Genee snapt Rutger Castricum niet: ‘Wat doe je nou toch?’

Wilfred Genee snapt niet dat Rutger Castricum zich zoveel aantrekt van de massale kritiek aan zijn adres. “Je moet gewoon jezelf zijn man, wat ben je nou aan het doen?”, roept hij.

Wilfred Genee en Rutger Castricum © SBS

De populariteit van Rutger Castricum is ontzéttend gekelderd en dat heeft vooral te maken met zijn rol als vaste sidekick in de Hélène Hendriks-talkshow De Oranjezondag. De mensen vinden hem echt véél te nadrukkelijk aanwezig en zijn er nu wel klaar mee. Zelfs René van der Gijp heeft echt heel forse kritiek geuit en Rutger liet braaf weten dat te snappen.

‘Wat doe je nou?!’

Wilfred Genee vindt het opvallend. “Hé, ik heb het idee dat je een beetje aan het zoeken bent naar je rol de laatste weken”, zegt hij tegen hem in de rubriek In De Wandelgangen.

Rutger ontkent dat, wat vrij lachwekkend is: “Nee hoor, helemaal niet. Hoe kom je daarbij?”

Wilfred: “Omdat ik je ook zie toegeven aan dat wat René heeft gezegd dat het klopt, van: misschien moet ik wel wat minder praten. Je moet gewoon jezelf zijn man, wat ben je nou aan het doen?”

René had punt

Rutger vindt niet dat hij te nederig aan het worden is. “Nou, nee, ik ben ook mezelf en dat wil ik ook, maar waar dit over gaat is dat… Als je van de tafel afstapt: de ene keer is het wel gelukt, en de andere keer ben je minder tevreden. Dat gaf ik daarmee aan. René had daar een punt over dat je dan soms iets te veel en te lang doorgaat.”

Volgens René is Rutger heel erg Hélène aan het overschaduwen. “Nou, dat vond ik eigenlijk best wel aardig wat hij daarover zei. Dat is natuurlijk ook zo, ja. Ik vond ook wel dat hij daar gelijk in had.”

Veel contact

Er zijn inmiddels ook gesprekken gevoerd tussen Rutger en Hélène. “Ik voel me natuurlijk ook wel verplicht om af en toe de pit erin te gooien en om een beetje de humor op te zoeken. Dat is waar, maar het moet niet zo zijn – en ik heb daar met Hélène heel veel contact over – dat zij niet meer de host is. Dat ik het overschaduw. Dat wil ik helemaal niet.”

Wat vindt Rutger ervan dat ze zo onder vuur liggen met z’n tweeën? “Iedereen is er heel druk mee, maar wij niet zo.”

Ander gevoel

Wilfred zuigend: “Waarom is het gevoel dan ineens zo anders bij mensen?”

Rutger: “Dat is televisie. Er zijn altijd mensen die daar wat van vinden. Dat mag ook. In de zomer en in de winter werd het programma op handen gedragen. Nu vermaken we volgens mij nog steeds hetzelfde aantal mensen ermee. Hélène en ik zijn er niet mee bezig. We lezen en horen wel eens dingen, maar ik doe dit ook al twintig jaar en weet hoe het gaat.”

Niet miepen

Johan Derksen vindt het goed dat Rutger niet zit te miepen over de kritiek. “Ik vind Rutger een prima kerel en ik vind ook dat hij goed bij ons past. Af en toe heb je zo’n periode en dan krijg je de hele mediawereld over je heen.”

“De een schrijft wat en de ander voegt er nog wat aan toe. Als je hier gaat zitten, en dat geldt ook voor Rutger, dan moet je er goed tegen kunnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen