Olcay Gulsen valt Theo Maassen ongekend hard aan in VI: ‘Kom op!’

Vastberaden, fel en vol bravoure: Olcay Gulsen is keihard de confrontatie aangegaan met Johan Derksen over het onderwerp Theo Maassen. “We moeten geweld toch niet normaliseren?”

Theo Maassen en Olcay Gulsen © NPO

De ene BN’er wordt om het minste geringste gecanceld, de ander mag blijven zitten ondanks beschuldigingen van huiselijk geweld: het is volgens critici bizar hoe BnnVara blijft vasthouden aan Theo Maassen. Het ging er gisterenavond wederom over in Vandaag Inside, waar Johan Derksen pro-Theo is, maar tafelgast Olcay Gulsen alles behalve.

‘Verveelde me kapot’

Het gesprek komt op Theo als het gaat over de tv-show 24 Uur Met. “Theo Maassen deed dat. Ik heb er wel eens 24 uur gezeten en ik verveelde me kapot. Hij wilde per se een interview met je hebben en het over emotionele dingen hebben. Dan gaat hij steeds dichterbij je zitten en gaat hij je een beetje intimideren. Ik dacht bij mezelf: kan ik hier weg?”, zegt ze.

Op televisie duurt het maar een klein uurtje, terwijl Olcay een etmaal opgesloten zat met haar gastheer. “Ja, maar dan slaap je wel in zo’n aftandse studio met studioverlichting en die verlichting gaat niet uit. Je denkt alleen maar: ik wil hier gewoon weg.”

Privézaak

Het is vervolgens een kleine stap naar de misbruikzaak rond Theo. Een privézaak, aldus Johan. Nee, werpt Olcay tegen: “Daar ben ik het dus echt niet mee eens. Huiselijk geweld moeten we juist als een maatschappelijk probleem blijven zien. Ik vind het goed dat we erover spreken en iemand dan niet een programma bij de publieke omroep kan presenteren.”

Johan roept dan weer dat de klokkenluider in deze zaak een ‘rancuneuze ex’ zou zijn. Olcay: “Volgens mij zijn er genoeg aanwijzingen dat het geen rancuneuze ex is en dat het wel degelijk veelvuldig gebeurd is in dat huwelijk of in die relatie. Ik vind dat je er niet te makkelijk over mag zijn en ik vind ook heel goed dat we er wel over praten.”

Normaliseren

Olcay ergert zich aan de houding van Johan. “We moeten geweld toch niet normaliseren?”

Johan: “Ik vind die mevrouw die zo moeilijk deed erover… Die vond het geen probleem dat ze zich door een getrouwde kerel liet n**ken.”

Olcay: “Dat staat er ook nog steeds los van. Het feit dat jij een minnares bent van iemand betekent niet dat jij je vrouw mag mishandelen, toch, Johan? Daar zijn we het toch over eens?”

Kritiek op Suzanne

Suzanne Kunzeler, de baas van BnnVara, krijgt straf van Olcay. “Die Kunzeler heeft wel veel verschillende petten op. Bij Matthijs van Nieuwkerk kwam het haar uit, want die ging naar RTL en die duwde ze wel voor de bus, en in dit geval heeft ze misschien Theo Maassen nog nodig of is het een belangrijk figuur voor haar.”

“Als de NPO klaarstaat om Bert Huisjes en iedereen op non-actief te zetten als er ook maar énige twijfel is… Want dat onderzoek naar Bert Huisjes is ook niet afgerond en daar lopen ze wel gewoon op de muziek vooruit. Ik vind dan dat ze hier ook consequent moeten zijn. Je kunt niet inconsequent zijn vind ik en dat doen ze met Theo Maassen wel.”

Onbesproken gedrag

Olcay spreekt Johan opnieuw direct aan: “Die WhatsApp-communicatie vind jij niet een duidelijke aanwijzing dat er wel degelijk geweld heeft plaatsgevonden? Dat vind je niet? Ik vind dat wel.”

Johan: “Maar dan moet je dus als je op tv bent absoluut van onbesproken gedrag zijn?”

Olcay: “Nee, maar onbesproken gedrag is toch iets heel anders dan dat je je vrouw mishandelt, Johan? Kom op. Jij bent zeker niet van onbesproken gedrag, ik zeker niet, maar dat is iets heel anders.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit u wat betreft Theo Maassen in kamp-Olcay of kamp-Johan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen