‘Als Frans Duijts langsrijdt in dure auto, moet men applaudisseren’

Wat een figuur is die Frans Duijts: belt een cameraploeg van Shownieuws op als hij zijn nieuwe Ferrari gaat ophalen en vindt het dan gek dat er kritiek komt. “Hij verdient applaus!”

Frans Duijts en Ronald Molendijk © SBS

Alle BN’ers hebben er in meer of mindere mate last van: narcisme. Maar als je het bloed van Frans Duijts eropna prikt, dan slaan de waardes echt alle kanten op. Níet normaal gewoon. Die man is steenrijk, daar werkt hij hard voor, maar onze volksaard schrijft voor dat je daar dan vervolgens niet heel erg mee te koop gaat lopen. Dat is een beetje ordi.

Walgelijk en triest

Frans is wat dat betreft wel héél cliché. Hij is al aardig op leeftijd, ziet er vrij bourgondisch uit en dan wil hij van dat geld in allemaal dure sportwagens gaan rijdejn. McLaren, Ferrari, dat soort werk. Die auto’s van Frans maken allemaal hartstikke veel herrie. En niet in de laatste plaats omdat dat hele plaatje ontzéttend midlifecrisis schreeuwt.

Maar goed, dat is allemaal nog tot daaraantoe. Als hij in zo’n flitsende auto wil rijden, dan moet Frans dat vooral doen. Maar dan dat póchen ermee. Dat te koop lopen ermee. Létterlijk een cameraploeg van Shownieuws bellen zodat iedereen ziet hoe je je nieuwe Ferrari ophaalt. Wálgelijk, vinden de mensen het. En triest.

Poenerig en patserig

Privé-baas Evert Santegoeds stipt het negatieve sentiment rond Frans nog eens aan in de Shownieuws van gisteravond. “Over succes is er niet te klagen door Frans Duijts. Laatst ging hij zijn nieuwe Ferrari ophalen. De schappelijke prijs van drie ton had hij ervoor betaald. In zijn enthousiasme deelde hij dat en dat kwam hem op veel kritiek te staan.”

Hij vervolgt: “Mensen vinden dat nogal uitsloverig, poenerig en patserig overkomen. Anderen gunnen het hem wel weer. We kennen allemaal z’n voorkeur voor heel dure auto’s. Hij heeft er nogal wat. Ook een McLaren heeft hij en een hele dure BMW, een X7, een Lamborghini. Ja, Frans Duijts boert goed.”

Klappen voor Frans

Hoe kijkt Ronald Molendijk, die continu in de bres springt voor dubieuze BN’ers, hier tegenaan? “Voor alle mensen die daar extreem zuur op reageren: je zou eigenlijk iedereen die met dit soort auto’s langsrijdt applaus moeten geven, want de hoeveelheid belasting die er op dit soort auto’s zit is gigantisch.”

Evert: “Ja, alleen al de BPM.”

Ronald: “Precies!”

Omhoog

Collega Bart Ettekoven merkt op: “Volgens mij heeft hij ook wel eens gezegd dat dit een soort investering is, omdat hij ze elke keer ook duurder verkoopt.”

Ronald: “Als iets zeldzaam is, dan gaat het omhoog.”

Hartstikke fijn. En als Ronald volgende keer nou even héél hard klapt als Frans voorbij rijdt, dan gaat er bij onze nationale midlifezanger vast en zeker ook iets omhoog… In rap tempo. Vroem!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u geneigd zijn om te applaudisseren als Frans Duijts langsrijdt in een dure auto?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen