Charles Groenhuijsen levert bewijs: ‘Zo laagopgeleid is de VI-kijker’

Charles Groenhuijsen is de haatberichten die hij ontvangt na zijn uitspraken over het opleidingsniveau van de Vandaag Inside-kijkers helemaal zat. Daarom komt hij nu met bewijzen.

Charles Groenhuijsen © MAX, SBS 6

Het is de absolute nachtmerrie van Op1-ster Charles Groenhuijsen: aanschuiven in Vandaag Inside. De mensen die naar dat programma kijken zijn namelijk absoluut niet zijn soort mensen. “Wij hebben denk ik meer hoogopgeleide mensen, typisch NPO-achtige kijkers. Jullie zitten natuurlijk in een ander segment”, zei hij tegen presentator Wilfred Genee.

Misplaatst en elitair

‘Misplaatst elitair denken’, vindt de vaste VI-gast Job Knoester dat. “Toen VI er even uit was door ‘kaarsgate’ werd ik bijna onophoudelijk op diverse wijzen aangesproken door rechters, officieren van Justitie, advocaten, psychologen en psychiaters dat VI terug moest”, aldus de strafpleiter.

De uitspraken van Charles hebben de presentator naar eigen zeggen veel haatberichten opgeleverd. “Tot op de dag van vandaag kom ik op social media opmerkingen tegen als wat een ongelooflijke idioot, klootzak en hufter ik ben, omdat ik heb gezegd dat, vergeleken met SBS 6, wij bij Op1 iets hoger opgeleid publiek hebben. Terwijl dat gewoon zo is!”, riep hij.

Charles komt met bewijs

Om zijn critici de mond te snoeren komt Charles nu met bewijs op de proppen. “Wekenlang word ik op social media uitgemaakt voor elitaire kletsmajoor omdat ik in interview zei dat naar NPO meer hoger opgeleiden kijken dan naar bijvoorbeeld SBS. KijkOnderzoek heeft cijfers.”

Hij deelt een tabel met de titel ‘Vraag Charles Groenhuijsen’. Daarin staat dat de NPO-kijkers voor 34 procent bestaan uit hoger opgeleiden en die van Talpa, waar VI onder valt, voor slechts 24 procent. Cijfers op programmaniveau worden níet gedeeld door de talkshowhost.

‘Woorden terugnemen!’

De reacties op Charles’ tabelletje zijn gemengd. “Cijfers ontlopen elkaar te weinig om er een baude uitspraak over te doen Charles. Zou netjes zijn om je woorden terug te nemen en voortaan gewoon dit soort onnodige afleiding van de echte problemen te voorkomen”, zegt ene Kenneth.

En Anton: “Ga lekker zo door. Ik begrijp wel wie een probleem hebben met je uitspraken. Maar die vormen geen reden om anders te gaan doen.”

Tabelletje

Het tabelletje van Charles:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Charles Groenhuijsen haalt alles uit de kast om te bewijzen dat VI minder hoogopgeleide kijkers heeft. Boeiend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen