‘Charles Groenhuijsen kan ogen niet meer openhouden tijdens Op1’

Het komt voor Charles Groenhuijsen helemaal niet op zo’n slecht moment dat Op1 stopt, want volgens Evert Santegoeds wordt hij daar écht te oud voor. “Hij valt bijna in slaap!”

Charles Groenhuijsen © NPO

De tv-carrière van Charles Groenhuijsen lijkt over en uit nu de talkshow Op1 stopt. Zijn baas Jan Slagter heeft geen ander werk voor hem, dus de presentator kan in de zomer eindelijk met pensioen. En dat wordt natuurlijk ook wel tijd, want de presentator tikt in de lente alweer de 70 jaar aan. Hij ontvangt dus al jaren een AOW-uitkering.

Ogen open

Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, denkt dat Charles er echt een beetje te oud voor aan het worden is. “Volgens mij kan Charles Groenhuijsen z’n ogen bijna niet meer openhouden op dat tijdstip ’s avonds, dus ik zou me ook kunnen voorstellen dat hij bevrijd is ervan”, sneert hij in de podcast Strikt Privé.

Zó, dat is gemeen. Speelt er misschien een beetje oud zeer? Ja. “Ik was over Charles Groenhuijsen een beetje naar. Ik zei: ‘Die man is 69.’ Ik wil hem daar niet op afrekenen, maar ik vind echt dat hij er met z’n gedachten niet altijd bij is en ik vind hem ook niet de meest collegiale man in Hilversum.”

Niet collegiaal

Waar is Evert zo pissig over? “Hij heeft ooit eens toen wij een enórme primeur hadden met het blad, het testament van prins Bernhard hadden we boven water, een hele uitzending aan besteed. Nou, in elk geval een halve. Met een of andere zelfbenoemd koningshuisdeskundige werd dat héle document doorgenomen en er viel niet één keer de naam Privé.”

Hij besluit: “Dat heb ik van Charles Groenhuijsen – en ik heb nooit de gelegenheid gehad om het hem persoonlijk te vertellen, wel z’n baas – altijd zó slecht gevonden, zó oncollegiaal. Dat je werkelijk een halve uitzending uit de Privé zit voor te lezen, zonder de mensen die daar hard aan hadden gewerkt de credits te geven die hen toekwam.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Charles Groenhuijsen (69) te oud voor de presentatie van een talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen