Charles Groenhuijsen wekt ergernis met uitspraken over VI: ‘Zo elitair’

Charles Groenhuijsen wekt ergernis op met zijn uitspraken over Vandaag Inside. Hij stelt dat de VI-kijkers relatief laagopgeleid zijn in vergelijking met zijn Op1. “Dit is gewoon misplaatst elitair denken.”

Charles Groenhuijsen en Job Knoester © NPO, SBS

Hij moet er absoluut niet aan denken om ooit aan te schuiven in Vandaag Inside: Charles Groenhuijsen. Hij kijkt een beetje neer op het dagelijkse programma van SBS 6. “Wij hebben denk ik meer hoogopgeleide mensen, typisch NPO-achtige kijkers. Jullie zitten natuurlijk in een ander segment”, zei hij op de radio tegen Wilfred Genee.

Misplaatst elitair

Job Knoester, de strafrechtadvocaat die vaste gast is in VI en daar ongelooflijk trots op is, vindt dat Charles te ver gaat. “Als ik er nog eens over nadenk is dit misplaatst elitair denken”, zegt hij op Twitter.

Het is absoluut niet waar dat er alleen laagopgeleide mensen kijken naar Vandaag Inside, zegt Job. “Toen VI er even uit was door ‘kaarsgate’ werd ik bijna onophoudelijk op diverse wijzen aangesproken door rechters, officieren van Justitie, advocaten, psychologen en psychiaters dat VI terug moest.”

Wél hoogopgeleiden

Dat zijn geen laagopgeleide mensen, aldus Job. “Om te beginnen zijn dat wel degelijk hoogopgeleide mensen. Wel viel op – als men mij bijvoorbeeld op de rechtbank aansprak – dat men eerst om zich heen keek of iemand ons gesprek kon horen. Die gene zag ik overigens niet bij de gerechtsbodes.”

“Maar veel belangrijker: opleiding zegt mij dat iemand in het leven de kans kreeg die opleiding te doen, maar er zijn heel veel mensen die die kans niet kregen en toch heel intelligent zijn.”

Twitter

Het Twitter-beklag van Job:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Charles Groenhuijsen zet de VI-kijker neer als laagopgeleid. Terecht of neerbuigend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen