Charles Groenhuijsen kapotgemaakt door VI-fans: ‘Heel veel haat’

Charles Groenhuijsen wordt sinds zijn uitspraken over Vandaag Inside kapotgemaakt door fans van het programma. “Ze zeggen wat een ongelooflijke idioot, klootzak en hufter ik ben.”

Charles Groenhuijsen en Johan Derksen © MAX, SBS

Drie weken geleden is Op1-host Charles Groenhuijsen behoorlijk kritisch uit de hoek gekomen over concurrent Vandaag Inside. Hij is een beetje neerbuigend over de meest bekeken talkshow van het land. “Wij hebben denk ik meer hoogopgeleide mensen, typisch NPO-achtige kijkers. Jullie zitten natuurlijk in een ander segment.”

Charles kapotgemaakt

Charles’ suggestie dat VI vooral domme kijkers trekt en Op1 er is voor de intellectuele medemens wekt behoorlijk wat wrevel. De vaste VI-gast Job Knoester was ook zwaar geërgerd: “Dit is gewoon misplaatst elitair denken.”

Daar denken de kijkers van de Johan Derksen-show hetzelfde over, merkt Charles. Hij zegt in Weekend: “Tot op de dag van vandaag kom ik op social media opmerkingen tegen als wat een ongelooflijke idioot, klootzak en hufter ik ben, omdat ik heb gezegd dat, vergeleken met SBS 6, wij bij Op1 iets hoger opgeleid publiek hebben. Terwijl dat ook gewoon zo is!”

‘Het is de waarheid!’

Er is volgens Charles niets aan gelogen. “Bij SBS 6 zit gemiddeld een lager opgeleid publiek dan bij de NPO. Het is allemaal onderzocht, wat voor soort mensen er naar de verschillende tv-zenders kijken. De NPO heeft gemiddeld een vrij oud, maar over het algemeen hoog opgeleid publiek. Dat is dus niet iets wat ik zelf bedenk.”

Er zitten ook bedreigingen tussen, denkt Charles. “Vast wel, maar dat leg ik naast me neer, ze gaan hun gang maar. Ik heb op Twitter een paar duizend mensen geblokt. Dus ik zie niet wat zij plaatsen, maar zij zullen vast ook weer lopen te schelden. Nogmaals, ik noem het als feit, het is helemaal niet beledigd bedoeld.”

Ander publiek

Charles zegt dat zijn bewering over de ‘domme’ VI-kijkers niet alleen gebaseerd is op onderzoek, maar ook op zijn eigen observatie. “We zitten in hetzelfde gebouw en ik zie ook dat er ander publiek naar VI komt dan wat wij destijds in de studio hadden toen we nog een publiek hadden.”

Die mensen zien er gewoon anders uit, legt Charles uit. “Het is echt een ander soort mensen. Dat zijn gewoon feiten, maar dat mag je dan weer niet zeggen.”

Fragment

Het VI-publiek breekt in:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat Charles Groenhuijsen zo is aangevallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen